Miénk a főváros legnépszerűbb kosárlabda csapata! – ELTE BEAC Kosárlabda

Miénk a főváros legnépszerűbb kosárlabda csapata!

 A napokban jelent meg a legutóbbi, csonka évad nézőszámaira vonatkozó összesített táblázat, amely az öt látványsportágban vizsgálja évről évre a mérkőzésre kilátogatók számát. Büszkén jelenthetjük, hogy a budapesti kosárlabda csapatok között az ELTE BEAC Újbuda végzett az élen, vagyis miénk főváros legnépszerűbb kosárcsapata! Nb1-es együttesünk mérkőzéseire átlagosan 320 néző volt kíváncsi a 2019-2020-as évadban. Mindez nemcsak azt jelenti, hogy a legnépszerűbb fővárosi klub lettünk, de a női csapatok közötti „nézettségi versenyben” is előkelő pozícióban végeztünk: mindössze pár nézővel szorultunk csak a 6. helyre ezen a képzeletbeli tabellán (az 5. helyezett Cegléd mérkőzéseit átlagosan 327 néző látogatja), megelőzve mindhárom fővárosi riválisunkat.

Budapesti összevetésben is nagyon jól állunk: a női csapatokat tekintve felférünk a dobogóra. Nálunk több néző csupán két kézilabdacsapat, az FTC és az MTK mérkőzéseit látogatja.

Amire még különösen büszkék vagyunk, hogy a számokat tekintve nagyot tudtunk előre lépni: a 2018-2019-es évadhoz képest átlagosan közel 100 nézővel több látogatott ki a Gabányi Sportcsanokba BEAC mérkőzésre az elmúlt szezon során.

Csapatunk a hamarosan kezdődő felkészülés során azért is dolgozik majd, hogy meghálálja a belénk vetett bizalmat, és a pályán mutatott teljesítményével még több szurkolót vonzzunk be a reményeink szerint ősszel nézők előtt útjára induló 2020-2021-es szezonban.

 

Aki szívesen böngészné az adatokat, erre a linkre kattintva megteheti:

https://sportstatisztika.blog.hu/2020/07/19/a_magyar_klubok_atlagnezettsege_a_2019_20-as_szezonban

Iratkozzon fel hírlevelünkre!