Három játékossal bővült magyar keretünk – ELTE BEAC Kosárlabda

Három játékossal bővült magyar keretünk

Magyar bajnok és kupagyőztes irányító, rutinos hátvéd-bedobó és fiatal tehetség is érkezik csapatunkhoz a reményeink szerint októberben induló 2020-2021-es idényre. A legutóbbi idény magyar magjából nyolcan is szerződést hosszabbítottak.

A többi élvonalbeli együtteshez hasonlóan csapatunk háza táján is zajlott az élet az elmúlt időszakban, melynek eredményeként pont került a szerződések ügyére. Örömmel mondhatjuk, hogy a tavalyi csapatból nyolcan is nálunk játszanak majd a következő szezonban. Kezdjük a maradókkal a sort!

Negyedik idényére készül csapatunk színeiben kapitányunk, Szabó Dóra. Harmadik szezonját tölti majd Újbudán az immár a felnőtt válogatott mezét is magára öltő Mérész Beatrix. A saját nevelésű utánpótlás válogatott Juhász Angéla, valamint a sérüléséből lábadozó, évek óta meghatározó fiatal hátvédünk, Galántai Alma is csapatunk tagja lesz a következő szezonban. A tavalyi évadban érkezett fiatalok közül Dénes Diána, Laufer Gabriella, Orosz Zsófia és Zsámár Lili is BEAC mezben szerepel jövőre.

A nyolc maradó játékosunkhoz három magyar kosaras csatlakozik. Nagy örömünkre szolgál, hogy Czank Tímea személyében egy korábbi válogatott, magyar bajnok és kupagyőztes játékos kezébe kerül a karmesteri pálca. Timit aligha kell bemutatni a magyar kosárlabdát ismerőknek, rendkívül eredményes pályafutása során a Csata utcából indulva Sopronban és Diósgyőrben is szerzett aranyérmet, és több tucatszor ölthette magára a magyar válogatott mezét. Timi három győri szezont követően érkezik hozzánk, és reméljük, hogy legalább annyi örömet szerez majd nekünk a pályán, mint korábbi csapattársa, jelenlegi sportigazgatónk, Laklóth Anna.

Szintén volt győri játékos, de közvetlenül az MTK-ból érkezik hozzánk Koch Dóra. Nem ismeretlen számára a Gabányi Sportcsarnok, hiszen a korábbi évek nagy BEAC-MTK csatáinak szereplője volt, öröm számunkra, hogy ezentúl már fehér-fekete mezben futhat ki a parkettre a Hauszmann utcában. Bár az elmúlt évadban az amatőr bajnokságban szerepelt, a korábbi években az élvonalban megszerzett rutinjára nagy szüksége lesz fiatal csapatunknak.

A fiatalok között is fiatalnak fog számítani az NKE-FCSM Csata csapatától érkező, 2002-es születésű Boros Júlia. Bár még csak 17 éves, már bemutatkozott az élvonalban, az amatőr küzdelmekben pedig remek szezont tudhatott magáénak, 15 pontot átlagolva meccsenként. Az utánpótlás válogatottakban meghatározó szereplő, az U16-os és az U18-as csapattal is szerzett Európa-bajnoki ezüstérmet a korábbi években, az elmúlt időszakban pedig az U20-as válogatott tagjaként Székesfehérváron dolgozott.

A tizenegyfős magyar keretünk a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is rendkívül fiatal, hiszen heten (!) is az U20-as korosztályba tartoznak. Bár a kerethez csatlakoznak majd légiósok, az alapfilozófiánk nem változott: elsősorban a fiatal magyar tehetségeknek szeretnénk a jövőben is lehetőséget adni arra, hogy gimnáziumi és egyetemi tanulmányaik mellett az élvonalbeli küzdelmekben pallérozódva fejlődjenek.

Kapcsolódó csapatok

Iratkozzon fel hírlevelünkre!