Újra együtt a parketten! – ELTE BEAC Kosárlabda

Újra együtt a parketten!

Betartva a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének ajánlását, júniustól indítja újra edzéseit szakosztályunk. A foglalkozásokat szigorú előírások mellett a Gabányi László Sportcsarnokban tartják edzőink, és a tervek szerint egész nyáron folyik majd a munka egyesületünk berkein belül. 

Hosszú hetek várakozása, és előkészítő munkája után, június 2-ától kezdődően újraindul az élet egyesületünknél! A pünkösdi hosszú hétvégét követően, több mint 10 hét után, ismét pattoghat a labda a parketten, elkezdődhet az érdemi munka.  Csapataink a Gabányi Sportcsarnokba költöznek be, ahol szigorú előírások mellett kezdődhet meg a munka.

Kedden délelőtt elsőként felnőtt csapatunk fővárosban tartózkodó tagjai veszik birtokba a csarnokot, majd délutántól utánpótlásunk játékosai dolgoznak majd.

Játékosaink önkéntes alapon, írásos beleegyezéssel, kiskorúak esetében a szülő hozzájárulásával, valamint a betegség-, panasz- és tünetmentességet igazoló nyilatkozattal jelentkezhetnek a foglalkozásokra. A sportcsarnok területére mindenkor csak panasz- és tünetmentes sportoló és edző léphet be. Belépéskor kötelező a kihelyezett kézfertőtlenítő használata.

A sportcsarnokban nem lehet öltözni, és várakozni csak – amennyiben az időjárás engedi – a csarnokon kívül lehet. A csarnok területére csak a játékosok és az edzők, valamit a szakosztály dolgozói léphetnek be. Annak érdekében, hogy a játékosok közötti kontaktust minimalizáljuk, a belépés és a kilépés elkülönített be- és kijáraton történik. Öltözésre a csarnokban ebben az időszakban nincs lehetőség, és mindenki szigorúan csak a saját kulacsát, törölközőjét, sportmezét használhatja, amit minden edzés után kötelező hazavinni. Bár az edzések szerves része a csatakiáltás, a pacsi is, ezeket egyelőre kénytelenek vagyunk mellőzni.

Mindannyian tudjuk, hogy a szabályok betartása a szokottnál több odafigyelést, körültekintést igényel, ám biztosak vagyunk abban, hogy a hosszú karanténidőszak után mindenki számára öröm lesz a közös munka, az egymásra való odafigyelés pedig mindannyiunk közös érdeke.

Szakosztályunk vezetése a járványhelyzet kezdetén úgy döntött, felfüggeszti a tagdíjfizetést mindaddig, ameddig a szokott formában nem tudunk edzéseket tartani. Mivel ennek lehetőségei júniustól adottak, a tagdíjfizetési kötelezettség 2020. június 1-jétől újra vonatkozik sportolóinkra. Terveink szerint – és amennyiben ezt a járványhelyzet sem írja felül – idén egész nyáron lesznek edzések egyesületünk sportolói számára.

BEAC szülői nyilatkozat edzésekhez

BEAC edzés-szabályok

Iratkozzon fel hírlevelünkre!