Felfüggesztjük a tagdíjfizetést – ELTE BEAC Kosárlabda

Felfüggesztjük a tagdíjfizetést

Sajtóközlemény

Szakosztályunk vezetése a kialakult helyzetre való tekintettel 2020. április 1. napjától felfüggeszti a tagdíjfizetési kötelezettséget. Az intézkedés egyelőre egy hónapra szól.

 

A döntés hátteréről a szakosztály elnökét, Buttás Pált kérdeztük:

Mindenkit, így bennünket is, váratlanul ért a kosárlabda élet drasztikus leállása. A megváltozott körülmények között rendkívüli intézkedéseket teszünk a működő képességünk fenntartása és a folyamatos szakmai munka biztosítása érdekében. Minden korosztályban elindultak az online edzések, edzőink és a munkájukat segítő szakemberek nagy lelkesedéssel készítik a különböző szakmai anyagokat, melyek a játékosok körében is teljes sikert arattak. 

Egyelőre egy hónapra kerül felfüggesztésre a tagdíjfizetési kötelezettség. Mi ennek a döntésnek a háttere?

Minden csapatnak más-más lehetősége van. Közel negyven éve vezetem a szakosztályt, mi mindig azok közé tartoztunk, ahol minden fillér kiadását ezerszer meg kellett gondolni. Sajnos most sincs ez másképp. Vannak csapatok, ahol az állami és önkormányzati támogatásoknak köszönhetően nincsenek anyagi gondok, vannak olyan csapatok, akik abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy jelentős  szponzori bevétellel rendelkeznek és vannak olyanok is, akik különböző helyi adottságoknak köszönhetően nagyon eredményesek a TAO feltöltésben. Mi egyik kategóriába sem tartozunk.

Ennek következtében most különösen nehéz helyzetben vagyunk. A 2019/2020. évi sportfejlesztési programunk befejezéséhez még jelentős TAO támogatás hiányzik és mindjárt itt van előttünk a 2020/2021. évi sportfejlesztési programunk feltöltése is.

Ritkán beszélünk a TAO rendszer hátteréről, de fontos tudni, hogy minden egyes TAO támogatás elköltéséhez önrészt kell biztosítanunk. Az önrész biztosítása alapvetően három jelentősebb forrásból történik: önkormányzati támogatás (jelen helyzetben az önkormányzat június közepére halasztotta a támogatási kérelmek beadásának határidejét), kiegészítő támogatás és a tagdíj bevétel. Jelen pillanatban ezek együttesen sem tudják biztosítani a szükséges önrész összegét és akkor még nem beszéltünk az egyéb kiadásainkról (bankköltség, könyvelési díjak, kisbuszok üzemeltetési költségei, stb.), amit szintén ezekből a bevételekből kellene fedeznünk. Talán soha nem volt akkora szükségünk a segítségre, mint most, így ezúton is kérünk minden támogatót, szülőt, szurkolót, bennünket ismerőt, hogy amennyiben lehetősége van rá, támogassa munkánkat.

Tisztában vagyunk ugyanakkor azzal, hogy sokan kerültek nehéz helyzetbe, sokan elveszítik a munkájukat vagy keresetük egy részét a járvány következményeként. Éppen ezért, minden nehézségünk ellenére úgy döntöttünk, hogy egyelőre egy hónapra, felfüggesztjük a tagdíjfizetési kötelezettséget. Amennyiben a járványhelyzet indokolja, akkor ezt a döntést a szükséges mértékben meghosszabbítjuk. Mi ezzel az intézkedéssel igyekszünk terhet levenni a családok válláról.

Mint a hogy az elmúlt negyven évben, most is töretlenül hiszünk a közösségünk erejében, mindig megbirkóztunk az előttünk álló nehézségekkel, őszintén remélem, hogy most is így lesz.

 

Utánpótlás csapataink egyenlőre digitális távoktatásban dolgoznak, nyugodtan mondhatjuk, hogy nagy lelkesedéssel.

Az edzők és a játékosok gyorsan és eredményesen alkalmazkodtak a megváltozott körülményekhez. Ezért óriási dicséret mindenkinek, de nem győzzük hangsúlyozni: most az a legfontosabb, hogy mindenki tartsa be a kormány, a helyi önkormányzatok és egyéb szervek előírásait és utasításait. Mindenki legyen türelmes, mindenki maradjon egészséges, mindenki vigyázzon magára és másokra. Minden és minden pótolható, az elveszített emberi élet kivételével.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!