Kár, hogy égve maradt a villany… – ELTE BEAC Kosárlabda

Kár, hogy égve maradt a villany…

Két negyeden át tudtuk remekül tartani a lépést a listavezetővel, majd a soproniak a szünetben összeszedték a védekezésüket, és gyakorlatilag a harmadik negyedben megnyerték a mérkőzést 

Maci lemásolta a múlt heti meccskezdést, így az első pontokat ő szállította nálunk, míg a másik oldalon elsősorban a magasemberek védése okozott gondot. Egyik oldalon sem volt túl domináns a védekezés, szinte minden támadásból pont született, de álltuk a sarat és a negyed közepéig egál is volt a mérkőzés (10-10). Dupree illetve Határ révén 6 pontra megugrott a Sopron (10-16), jókor jött Abigail triplája, majd amikor néhány támadással később Annus is bevágott egyet, ismét ott voltunk a vendégek nyakán (18-19). Sőt, Krajsnik kosarára Franka negyedbeli negyedik távolinkkal felelt – 21-21-nél Gáspár Dávid meg is unta a látottakat és magához rendelte tanítványait. A negyed utolsó kosarát a frissen beállt Varga Alíz szerezte, de így sem volt okunk szégyenkezni az első negyed 21-23-as állása után.

Jen és January váltottak triplát a második negyed elején, majd Alma kosara után kérte ki első idejét vezetőedzőnk (28-31). Lőtávolban tapadtunk a soproniakra, de a 3-5 pontos különbség állandósult a csapatok között. Többször is zárkózhattunk volna közelebb, de rendre célt tévesztettek kísérleteink. Alma büntetői, majd Maci középtávolija hozott vissza minket 1 pontra (36-37), majd újra el tudott lépni a Sopron, sőt, a negyed végén egy 1-6-os rohanással az eddigi legnagyobb különbséget érték el – igaz, a 42-48-as félidei eredményre sokkal inkább mi lehettünk büszkék.

Hogy mi hangzott el a soproni öltözőben a félidőben, azt csak az ott jelenlévők tudhatják, de, ahogy az talán várható is volt, megrázta magát a címvédő. Szigorított védekezésén a zöld-sárga csapat, és Brooks révén rögtön tíz pontosra hízlalták a különbséget (42-52). Jent faultolta triplán January, újonnan igazolt kisemberünk pedig nem hibázott a büntetővonalról, ezzel születtek negyedbeli első pontjaink (45-54). A szigorodó soproni védekezés ellen azonban nem tudtunk tiszta helyzeteket kidolgozni, sokasodtak eladott labdáink, ezzel párhuzamosan pedig egyre jobban elhúztak a zöld-sárgák (45-63). 7 és fél perc telt el a negyedből, mire Annus triplája célt ért és végre mezőnykosarunk is volt a negyedben (48-63). Ebben a negyedben azonban mindössze hét pontra futotta tőlünk, miközben a Sopron 23-at jegyzett – ezzel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés a 30. percre (49-71).

Mivel a lényegi kérdések eldőltek, mindkét edző többet forgatott csapatán az utolsó negyedben. Nálunk például pályára került az eddig mindössze pár Nb1-es percet magáénak tudó Zsámár Lili – össze is hozott 6 pontot a meccs végéig. A Sopron üldözte, de nem érte el a  100 dobott pontot, mi viszont meghaladtuk a 60-at (átlagban ennyit dobnak a bajnoknak idén a csapatok), összességében pedig nem lehetünk elégedetlenek ezzel a mérkőzéssel, mert főleg az első félidőben voltak olyan periódusok, amikre érdemes lehet építeni a jövőben.

 

ELTE BEAC Újbuda – Sopron Basket 66-95 (21-23, 21-25, 7-23, 17-14)

ELTE-BEAC Újbuda: Laklóth 10/6, Szabó D. 7/3, Schlott 17/3, Mérész 4, Fogg 5/3 Cs.: Galántai 7/3, Zsámár 6/3, Tóth F. 5/3, Juhász 5, Laufer,  Vincze.

Sopron Basket: January 12/3, Varga K. 4, Crvendakic 6, Dupree 14, Határ 10 Cs.: Brooks 18/3, Fegyverneky 8, Weninger 7/3, Dubei 7/3, Jovanovic 7, Varga A. 2

 

Balogh Judit: A 17. percben gondolkodtuk azon, hogy lekapcsoljuk a villanyt, és akkor véget ér a mérkőzés, mert akkor még egál volt. Sajnos nem lehet lekapcsolni, mert aztán nem tudjuk visszakapcsolni – így elszálltak a győzelmi esélyeink.

Gáspár Dávid: Szégyeljük magunkat az első félidei játékunk miatt, a csapat nevében én is. Ez nem méltó hozzánk, hogy így játsszunk! A második félidőben javult a játékunk és a védekezésünk. De nem lehet szó nélkül elmenni a az első félidő teljesítménye mellett. 

Galántai Alma: Végre a fiataljaink bátrabban szálltak be a mérkőzésbe. Ezen a héten nagyon odafigyeltünkaz edzésmunkára és talán meg is lett az eredménye.

Candice Dupee: Az eddigi legrosszabb félidőnket játszottuk. Az edzőnk félidei fejmosása után feljavult a védekezésünk és így már szép kosárlabdát tudtunk mutatni.

 

 

 

 

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!