Győzelem és 4. hely Würzburgban – edzői beszámoló – ELTE BEAC Kosárlabda

Győzelem és 4. hely Würzburgban – edzői beszámoló

Würzburgi Nemzetközi Torna – 2020. január 2.-6.

 

Január 2-án reggel 7:00 órakor indult az U12-es gyermek csapat és az U14-es serdülő B csapatunk hosszú buszútra, a würzburgi Nemzetközi Tornára. Több megállással végül 18:15-re érkeztünk meg a szállásunkra, (az út során az öntisztító WC ülőke nyerte el leginkább a tetszésünket J ), ami egy nagyon jól felszerelt Ifjúsági hotel volt. Vacsora után kipakolás, megbeszélés és ajándékkészítés volt a program.

Január 3-án délelőtt városnéző kisvasúttal körbeutaztunk a városban, majd gyalog is megnéztük a látványosságokat (Majna folyó, szőlőföldek, vár, kastély, Érseki Palota)

U12: Ebéd után egy jó hangulatú köredzésen vettünk részt a Csata, a München és Würzburg csapataival együtt. A dobóversenyt Vita Réka nyerte, 2. helyen Limpek Lilla végzett.

U14: Ebéd után lehetőséget kaptunk edzeni, melyen végül edzőmeccset játszottunk a würzburgi U14-es csapattal. Az edzés után visszatértünk a városba az esti fényeket, illetve az ottani boltokat megnézni.

Este a szervezők óriási élményt szereztek nekünk, mert bevittek a S.Oliver Würzburg – Basketball  Braunschweig  Premier Liga mérkőzésre, ahol a lányok alkották a sorfalat a bevonuló két csapat játékosainak. Izgalmas mérkőzésen végül is a hazai csapat nyert 97-83-ra. A mérkőzésen elképesztő hangulat volt, telt ház, minden közönségszórakoztató effektus (füst, láng, zene, pom-pom lányok) be lett vetve. Minden szurkoló kapott egy tapsoló kemény papírt, egy szórólapot a csapatról és szponzorokról, és egy pár füldugót is! 🙂

Január 4-én kezdődött a torna, a csoportmérkőzésekkel:

U12: BEAC – Hagen 42-19, BEAC – Kemmern  33-10, BEAC – München 31-16.
Mindegyik mérkőzésünket magabiztosan nyertük, az első meccsen voltak csak fault problémáink (itt a 4. csapatfault után minden faultért már pont járt, és alapvonali bedobás). A lányok nagyon szépen alkalmazkodtak az itteni szabályokhoz, és később már nem volt nagy baj belőle. Két sorral játszottunk, cserékkel. (Az ellenfelek a legjobbjaikat játszatták leginkább.)
Este a fantasztikusan jófej két sofőrünk közreműködésével rendeztük csapa programunkat, később Tóth Lili másodedzőnk tánctanítása dobta fel a hangulatot. (Michael Jackson: Moonwalk).

U14: BEAC – TGW 2  47-5, BEAC – Bamberg  16-31, BEAC – TGW 1 19-29
A csoportmérkőzéseket az előző napi edzőmérkőzésen megismert csapat ellen kezdtük, és végül magabiztosan nyertünk ellenük. Második mérkőzésünkön a végül tornagyőztes Bamberggel találkoztunk. Sajnos a könnyebb meccs után a lányok nehezen alkalmazkodtak a magasabb és erősebb ellenfélhez, így 16-31 arányban kikaptunk. A harmadik mérkőzésre nem sok erőnk maradt, illetve a bátorságunk sem volt az igazi. A szép védekezésünk ellenére sok faultot kapva (és ezáltal ugye extra ajándékpontokat adva ellenfelünknek) nagy harcban végül veszítettünk.

Január 5-én  következett az utolsó csoportmérkőzés és a keresztjáték mérkőzése.

U12: A keresztjáték mérkőzéssel kezdtünk, amit egyértelmű győzelemmel zártunk. BEAC – Wedel: 27-8.

Az elődöntőben a másik magyar csapattal, a Csatával mérkőztünk, a nagy ellenféllel, akiktől egy hete vereséget szenvedtünk a Karácsonyi Kupán. Nagy volt a visszavágási akarat, és ez meg is látszódott a lányokon. Összeszedetten, erős támadójátékkal, és fegyelmezett védekezéssel, a második játékrészben állva hagytuk ellenfelünket.  BEAC – Csata: 41-23  Itt már mindkét csapat megfontoltan cserélt, de így is pályára került minden kislányunk.

A döntő a házigazdák ellen volt, akiket az őszi szünetben, amikor Budapesten jártak, ugyan legyőztünk, elég nagy arányban, de azért tartottunk attól, hogy hazai pályán bármi megtörténhet! Még szorosan kezdtünk (6-4), de 13-8-nál elhúztunk és utána már csak 5 pontot engedélyeztünk nekik, míg mi 18 pontot dobtunk. A győzelmünknek mindenki részese volt.
BEAC – Würzburg: 31-13

Nagy gratuláció a csapatnak, mert végig fegyelmezetten, ugyanakkor jó kedvűen és szórakoztatóan játszottak!              

U14: BEAC – Hellenen 16-26, BEAC – TGW 1 19-25, BEAC – TGW 2 30-4
Az utolsó csoportmérkőzésünket a Hellenen ellen játszottuk, majd a helyosztón a Würzburg 1-es csapatával találkoztunk (a 3. helyért). Mindkét meccsünkre jellemző volt, hogy 10-15 percig küzdöttünk és harcoltunk, de a végére legyengült a támadásunk és a védekezésünk is, ezzel átadva a győzelmet ellenfelünknek. Persze a lányok nagyon izgultak az egész tornán, emiatt sok hibát vétettek, de mindig próbálták kijavítani őket. Ezután következett az utolsó mérkőzés (helyosztó 5. helyért), amelyet előtte pár perccel tudtunk meg, hiszen abban a tudatban voltunk, hogy a helyosztón már lejátszottuk a végső meccset. Ekkor végül a Würzburg 2-es csapatával játszottunk. Az egész csapat felszabadulva, összekapva magát küzdött és végre megmutatták mit is tudnak. Ezután már csak egy feladatunk maradt, még pedig szurkolni az U12-es csapatunknak a döntőben.

Nagyon gratulálok a lányoknak, mert annak ellenére, hogy csak fél éve játszanak együtt és sokat kellett alkalmazkodniuk egymáshoz, megmutatták, hogy tudnak harcolni, küzdeni és más szabályokhoz igazodva egy csapatként játszani.

Este egy remek kvíz játékkal szórakoztattuk magunkat, és az éjfélig tartó kártyacsatákkal.

Január 6-án ismét útra keltünk a 11 órás hazabuszozásra. Tele élménnyel és jóérzéssel távoztunk!
A két BEAC csapat nagyon jól összekovácsolódott, lelkesen szurkoltak egymásnak és ezzel segítették a győzelmeket, de születtek barátságok a helyi csapat és a Csata lányaival is.

Az étkezéseknél nem mindig sikerült eltalálni a magyar ízlésünket, de biztosan mindenki felszedett pár kilót, mert a mennyiséggel nem volt gond. Többnyire annyit ehettünk, amennyit csak akartunk.

A legnagyobb elismerés nekünk, edzőknek az volt, amikor Dirk Nowitzki (213cm-s, Würzburg szülötte, 2011-ben NBA bajnok a Dallas Mavericks-szel) nővére, Silke elismerését fejezte ki a csapat iránt, és megtudakolta tőlünk, hogyan tanítjuk a lányokat, hogy ennyire gyorsan és jól alkalmazzák az indításokat! Nem mondtunk el mindent! 🙂 .

Mivel a végén kiderült, hogy ez egy vándorkupa, amit kaptunk, kénytelenek leszünk visszamenni jövőre! 🙂 Egyáltalán nem bánjuk!

Gyeőry Zsuzsanna U12 vezetőedző és Hegyi Hanna U14 vezetőedző

Iratkozzon fel hírlevelünkre!