Csupa győzelmet gyűjtött kenguru és gyerek csapatunk – ELTE BEAC Kosárlabda

Csupa győzelmet gyűjtött kenguru és gyerek csapatunk

2019. október 26-28.

Pityke Kupa,  Nagykőrös

Október 26.,  szombat

Nagy várakozásokkal érkezett a csapat a nagykőrösi tornára, hiszem tavaly a 2007-es csapat egy ponttal megnyerte a döntőt és kupagyőztes lett. Kíváncsian vártuk, hogy a 2008-as csapatunk hogyan fog szerepelni.

Rákóczi iskola

BEAC Újbuda KA – KKA Amazonok Kecskemét 85-15

BEAC: Láng, Jánosi 14, Sági 12, Limpek 10, Horváth 8, Balogh 7, Kövecses, Mentényi 6, Jáger 4, Cs.Molnár, Forgács 2,Vita, Vass-Kovács.

Első mérkőzésünket a Kecskemét B csapata ellen játszottuk. Sikerült jól bemutatkozni, és már a félidőben új védekezési feladatot kellett adni a lányoknak, de azt is nagyon jól megoldották.

Toldi Szakközépiskola 

BEAC Újbuda KA – La Basket W (lengyel) 119-5

BEAC: Limpek 27, Balogh, Sági 15, Horváth 14, Láng, Jánosi 11, Kövecses, Mentényi 7, Vita 6, Cs.Molnár, Forgács 2, Vass-Kovács, Jáger 1.

Az esti mérkőzés csapatáról semmit nem tudtunk, de hamar kiderült, hogy a leütés nélküli játékot remekül gyakorolhatjuk ezen a mérkőzésen.

Este egy dobóversenyen vettünk részt, ahol bár sok esélyünk volt, végül nem sikerült az első hely megszerzése.

 

Október 27.,  vasárnap

Szerencsére sokat pihenhettünk – az óraátállítás most kedvezett nekünk.

Toldi Szakközépiskola

BEAC Újbuda KA – KKA Vadmacskák 59-20

BEAC: Sági 13, Horváth 7, Limpek 6, Kövecses, Jáger, Láng 5, Cs.Molnár, Jánosi 4, Balogh, Vita 3, Mentényi 2, Forgács, Vass-Kovács 1

Úgy készültünk erre a mérkőzésre, hogy előzetesen ezt az ellenfelet ítéltük a legerősebbnek. Ennek megfelelően eléggé izgultak a lányok, mert nagyon sok ziccert kihagytunk az első percekben. Szerencsére sikerült a lányokat lenyugtatni egy időkéréssel, és utána a védekezésünk és a dobásszázalékunk is feljavult. Nagyon élveztük, hogy végre egy szoros mérkőzést játszhatunk. A második félidőben ellenfelünk elfáradt és feladta a küzdelmet, mi pedig még akkor rátettünk egy lapáttal.

Petőfi Iskola

BEAC Újbuda KA – KKA Villámok 93-5

BEAC: Sági 23, Limpek 17, Balogh 16, Láng 10, Jánosi 6, Kövecses 5, Vass-Kovács, Vita 3, Horváth, Jáger, Mentényi, Cs.Molnár 2, Forgács 1

 Egy rövid ebédszünet után következett az elődöntő, ahol a Kecskemét harmadik csapata volt az ellenfél. Ők se mutattak nagy ellenállást, sok fiatal játékosuk még a tanulás elején jár. Így leütés nélküli játékot és a félpályás védekezést gyakoroltuk.

Boldogan mentünk a ceglédberceli fürdőbe egy kicsit lazítani!

Este a szokásoknak megfelelően Halloween jelmezbe öltöztünk, a lányoknak disco volt, az edzők baráti beszélgetésen vettek részt.

 

Október 28., hétfő

Következett a döntő napja, amit izgatottan, és nagyon elszántan vártunk.

Toldi Szakközépiskola

BEAC Újbuda KA – Smart Clus Kolozsvár 86-17

BEAC: Balogh, Láng 16, Limpek 11, Horváth 9, Sági 8, Kövecses, Jáger, Jánosi 6, Vita 4, Cs.Molnár 3, Mentényi 1, Vass-Kovács, Forgács

A kolozsvári csapaton látszott, hogy nagyon akarják a győzelmet, és sok csatakiáltással kezdték a mérkőzést.

A mi lányaink meglepő nyugalommal, de hatalmas szívvel indítottak. Sajnos a második negyedben valahogy nem állt össze az 5 játékos között a kémia, és hozták a rosszabbnál rosszabb döntéseket. A félidőben aztán kicsit átcseréltük az eddig bevált ötösöket, és mindenki megtáltosodott!

Nagy örömmel vettük át az aranyérmet és a győztesnek járó kupát.
Nehéz dolgunk volt Tóth Lili kollégámmal, hogy megnevezzünk két játékost, akik különdíjat kaphatnak, mert a csapat nagyon egységesen hozta a mérkőzéseket. Végül két olyan szerény kislány kapta az elismerést, akik az utóbbi időben nagyon sokat fejlődtek bátorságban, elszántságban és védekezésben, ők Balogh Enikő és Jáger Zsófi.

Az MVP teljesen megérdemelten Limpek Lilla lett, aki mind védekezésben, mind támadásban végig fáradhatatlan motorja volt csapatunknak.

Nagyon gratulálunk a lányoknak, azt sajnáljuk, hogy nem sikerült szorosabb meccseket játszanunk, de a csapategység szempontjából nagyon jót tett ez a torna.

Köszönjük a BEAC-nak a lehetőséget, a szülőknek a támogatást és a szurkolást, és a Pityke családnak a szervezést!!!

 

2019. október 29., Csata Kenguru Kupa

Örömmel tettünk eleget a Csata DSE meghívásának és játszottunk négy izgalmas mérkőzést a nagyon jól képzett és erős Csata Garfield csapataival.

„A” csapatok:

BEAC Vizslák/A – Csata Garfield/A  36 – 16

BEAC: Bódi 12, Szudolszky 8, Sági 6, Tibay, Pákozdy 3, Bors, Andrási 2.

BEAC Vizslák/A  – Csata Garfield/A  53 – 19

BEAC: Bódi 14, Pákozdy 11, Szudolszky 10, Bors, Tibay 5, Sági, Andrási 4,

Gyeőry Zsuzsanna: „A” csapatunk nagyon szigorú védekezést mutatott be, és szépen kezd alakulni az 1-1 helyzetek felvállalása is.

„B” csapatok:

BEAC Vizslák/B – Csata Garfield/B  55 – 40

BEAC: Tarr 19, Zahoray 14, Szilágyi 8, Halmágyi 5, Török 4, Metláger 3, Dede 2.

BEAC Vizslák/B – Csata Garfield/B  50 – 42

BEAC: Halmágyi 13, Metláger 11, Szilágyi 9, Tarr, Török 8, Zahoray, Dede.

Gyeőry Zsuzsanna: „B” csapatunkban az első mérkőzésen mind támadásban, mind védekezésben Tarr Glória és Zahoray Zilia nyújtott kiemelkedőt, a második mérkőzésen nagyon szépen összeszedte magát Halmágyi Mira, és a két magas lányunk Metláger Nóri és Szilágyi Róza is!

Nagyon köszönjük a Csata DSE meghívását és örülünk a győzelmeknek, bár tudjuk, hogy az ellenféltől hiányzott több meghatározó játékos is, akik a gyerek csapatban szerepeltek!

 

2019.október 30.

Gyerek edzőmérkőzés, BEAC csarnok

Örömmel invitáltuk meg a Würzburg német leány csapatot egy edzőmérkőzésre.

Előző nap láttam ellenfelünket, akik egy szoros mérkőzésen győzték le a Ricsilla csapatát, de ittlétük alatt a Csata és a Vasas leány csapat elleni meccseket is megnyerték. Így készültünk egy igazán izgalmas és szoros mérkőzésre.

Sajnos a kért magyar játékvezetők nem érkeztek meg, így a német szurkolótáborban lévő két játékvezetőt kértük meg a játék levezetésére, akik nagyon korrektül megoldották a feladatukat.

BEAC Újbuda KA – Würzburg 87 – 59  (26-12, 27-23, 20-10, 14-14)

BEAC: Limpek 15, Balogh 12, Horváth, Jánosi 9, Láng 8, Jáger 7, Sági 6, Vita, Medvei 4, Ács-Sánta, Kövecses, Vass-Kovács 3, Cs.Molnár 2, Frank 1, Mentényi

Gyeőry Zsuzsanna: Első ötösünk nagy lendülettel kezdett, mindenki felszabadultan és gyorsan játszott. Sokat tudtam cserélni, és mégsem gyengültünk meg. A második ötösünk sajnos a végén kiengedett és nagyon sok faulttalvédekezett, ezért sok büntetőt dobhatott az ellenfél.

Félidő után ismét egy jó időszak következett, csak két mezőnykosarat engedtünk az ellenfélnek. A végére a védekezésünk ismét gyenge volt, sok könnyű kosarat kaptunk. Ezen az ötösünkön még dolgoznunk kell!

Köszönjük a sportszerű játékot!

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!