Kaposvári tornagyőzelemmel zárt U12-es csapatunk – ELTE BEAC Kosárlabda

Kaposvári tornagyőzelemmel zárt U12-es csapatunk

A csapat vezetőedzője, Gyeőry Zsuzsanna és edzője, Hegyi Hanna beszámolója a Kaposvári Nemzetközi Tornáról:

Nagy reményekkel, izgalommal vártuk a kaposvári tornát. A hosszas utazás és bejelentkezés után végre megérkeztünk a szállásunkra, ahol közösen, egy tanteremben aludtunk. Az első napunk csak a berendezkedésről és az utána lévő kártyapartikról szólt.

A második napon kezdődtek a mérkőzések. Első mérkőzésünket a Rivne B (ukrán) csapata ellen játszottunk. A lányok lelkesen, tele energiával, nem kímélték ellenfelüket, így a végeredmény 66-6 (17-3, 10-0, 21-2, 18-1) lett számunkra. Ezután a jóidőt kihasználva ellátogattunk a Virágfürdőbe. A nap zárásaként a stadionban a torna megnyitóján vettünk részt.

A harmadik nap ismét egy könnyebb ellenfél, a Zaporozhe (ukrán) csapata várt minket, akiket végül 92-8-ra (26-0, 18-2, 18-4, 30-2) megvertünk. Ebéd után kilátogattunk a főtérre, ahol néhány szórakoztató játék várt minket. 18:30-tól játszottunk aznap még egy mérkőzést. A tornának számunkra ez volt a legnehezebb meccse. Az SC Audentes (észt) csapat ellen játszottunk, akik kemény, beljebb húzódó védekezésükkel megakasztották támadójátékunkat, védekezésben pedig két játékosuk levédése is problémát jelentett. Emellett két bokasérülést is összeszedtünk. Végig futottunk az eredmény után, de lányaink a legjobbkor kaptak erőre és a legvégén fordítottak az eredményen, így 63-62-re (11-15, 18-20, 14-15, 20-12) megnyertük a meccset!

A negyedik napon ismét nehezebb ellenfelet kaptunk, az Al-Riyadi (libanoni) csapatát. Sajnos látszódott, hogy fejben nagyon elfáradtak a lányok az előző napi mérkőzéstől, így csak nehezen tudtunk nagyobb fölényre szert tenni. A meccs záró szakaszában a libanoni csapat átváltott verekedős stílusba, amit lányaink nehezen bírtak, de végül így is sikerült 51-41 (17-10, 13-13, 11-10, 10-8) arányban megnyerni a meccset.

Az ötödik napon dőlt el a csoportelsőségünk. A Poltava (ukrán) csapata ellen kellett ismét jó teljesítményt nyújtani. A lányok sikeresen vették az akadályt 48-36-ra legyőzve a csoport utolsó ellenfelét is. Délután így a másik csoport negyedik helyezettjével mérkőztünk a legjobb négybe jutásért. Úgy alakult, hogy a hazai, kaposvári csapattal, a Gyakorló Csibékkel kerültünk össze. Szerencsére csendes pihenő után játszottunk, így felszabadultan, okos játékkal 64-34-re (23-10, 12-6, 16-10, 13-8) múltuk felül ellenfelünket.

A hatodik és egyben utolsó napunkon, délelőtt a döntőbe jutásért játszhattunk, ismételten az észt SC Audentes csapata ellen. Mind a két csapat izgulva, a visszavágóra felkészülve érkezett a helyszínre. A lányok nagyon koncentráltan, mindent beleadva játszottak, így ellenfelünk egy percre sem tudott nagyobb különbséget kialakítani, azonban ők sem hagyták magukat, így ez nekünk sem sikerült. Nagy izgalomban telt az első félidő, aminek a végén az észtek vezettek 2 ponttal. A harmadik negyed volt a döntő, hiszen kemény betöréseinkkel sikerült kipontoznunk ellenfelünk legjobb játékosát. Innentől pedig megállíthatatlanok lettünk, és végül 73-53-as (14-19, 18-14, 31-16, 10-4) győzelemmel a döntőbe jutottunk.

A döntőben a Nanao Elementary School (tajvani) csapatával kellett megküzdenünk. Izgatottan vártuk, hiszen ők teljesen más kosárlabdát játszottak, mint mi (higgadt játék, zónavédekezés). Bár az elején nehezen alkalmazkodtunk az új feladathoz, a végére ellenfelünk elfáradt, és nagyon szép játékkal 76-58-ra (15-19, 21-20, 22-11, 18-8) legyőztük őket, ezzel megnyerve a tornát. Következhetett az ünneplés, amit végül a főtéren egy discoval zártunk le.

Nagyon büszkék vagyunk a lányokra, hihetetlenül nagyot küzdöttek, hajtottak és 5 nap alatt mind a 8 meccsen oda tudták tenni magukat mind fejben, mind testben. Óriási gratuláció illeti őket, hiszen teljesen más taktikát kellett alkalmazni, mint az év folyamán (elzárások, zónavédekezés elleni játékok)! Köszönjük a szülők részvételét, támogatását is, amivel mind buzdították, lelkesítették a lányokat a torna alatt.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!