Méltó ellenfelek voltunk – ELTE BEAC Kosárlabda

Méltó ellenfelek voltunk

A páratlan negyedekben egyenrangú partnerek voltunk, kár, hogy a páros negyedek sokkal jobban sikerültek a zalaiaknak

Bár a meccs első pontját Horti szerezte büntetőből, mégis mi ragadtuk magunkhoz a kezdeményezést az első negyedben. Jól mentek a külső dobások, 3-8-ra és 7-11-re is vezettünk. A hazaiak elsősorban centerjátékukra próbáltak építeni, míg mi főleg távolról, középtávolról próbálkoztunk. Egyik csapat sem fordított túl nagy energiát a védekezésre, de a dobópárbajban jól álltuk a sarat, rendre vezettünk, a gólzáporos első negyed után 25-28 állt a táblán.

Triplapárbajjal indult a második játékrész is, ott kettő, itt egy esett, és hosszú idő után visszavette a vezetést a ZTE (34-33). Megállt a támadójátékunk, míg a másik oldalon Parker védése okozott rendre megoldhatatlan feladatot (a félidőig 15 pontot szerzett rontott dobás nélkül). A negyed közepén nagyon elléptek a hazaiak, 10 pontot is átlépte a differencia (47-36). Jókor jött Jovana távolija majd két jó büntetője, Anna pontjaival pedig 4 pontra zárkóztunk (47-43). A félidő végül 49-43-nál ért véget, és bár a második negyedet alaposan elveszítettük (24-15), abszolút lőtávolban tudtunk maradni a hazaiakkal szemben.

Stephanie egymaga egyenlített ki a félidő után, mintegy másfél perc alatt (49-49), majd Koizar és Jay váltott triplát, mire Gáspár Dávid időt kért (52-52). Jay triplája után pillanatokra újra átvettük a vezetést, de sajnos tiszavirág életű volt az előnyünk, mert centerei révén ismét 5 pontra meglépett a ZTE (60-55). Innen ismét felkapaszkodtunk egy pontra, de a negyed végjátéka nem a miénk volt, így a záró játékrész előtt 7 pontos hátrányban voltunk (68-61).

Sajnos a záró negyedben már nem tudtunk újat mutatni igazán, egyre több lett az eladott labdánk és a rossz megoldásunk, így a ZTE visszatornázta a különbséget 10 pont fölé és nem engedte kiénekeli a sajtot a szájából. Ahogy a kupán, ezúttal is tudtuk „huzigálni az oroszlán bajszát”, de az utolsó negyed ezúttal is kihozta a reális különbséget a csapatok között. Aki csak a végeredményt látja, azt mondhatja, sima vereség volt – aki a meccset is nézte, tudja, hogy sokkal többet mutattunk, mint amit a számok sejtetnek.

 

 

ZTE Női Kosárlabda Klub–ELTE BEAC Újbuda 94–76 (25–28, 24–15, 19–18, 26–15)
ZTE: KOZIAR 24/12, Pusztai 10, MALCI 16/9, Boonstra 7, Horti 9. Csere: Szalay V., PARKER 25/3, Benke, Kovács G. 3.
BEAC: Szabó  8/3, Dúl 10/3, Laklóth 14/6, Beckley 13, Kostowicz 23/3. Csere:Kovács V. 3, Angyal, Suppán, Mandic 5/3, György.


Gáspár Dávid:
– Egy kötelező győzelmen vagyunk túl, amely nem volt egyszerű a remekül felkészített BEAC ellen. Sok sikert kívánok a vendégcsapatnak is.
Balogh Judit: – Olyan volt a meccs, mint a zalai dombság. Föl, le, föl, le…

 

 

Eredmények

Kapcsolódó csapatok

Iratkozzon fel hírlevelünkre!