Másodjára nem sikerült – ELTE BEAC Kosárlabda

Másodjára nem sikerült

Az első félidőt ismét elrontottuk, de ezúttal sem adtuk fel. Küzdöttünk, hajtottunk, megfordítottuk a meccset, de a végjáték a vendégeké volt. A mérkőzés krónikájához hozzá tartozik, hogy Dia súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett

A két csapat decemberi mérkőzése valódi triplapárbajt hozott, és mintha csak azt a forgatókönyvet vették volna elő a csapatok az első percekben. A mi oldalunkon az első három kosár távolról esett, a másik oldalon is két tripla jött, mire Baugh megszerezte az első centerkosarát. Pár ponttal a vendégek tartottak előrébb, főleg Popovics volt elemében, de Dia, majd Jay 3. triplája után már nálunk volt az előny (17-19). Nem sokáig örülhettünk, a negyed végén előbb Popovics szerzett faulttal együtt kosarat, majd ezt a dudaszó pillanatában Hamilton-Carter is megtette, így hat pontos előnyre tettek szert a vendégek az első negyed végére (22-28). Vezetőedzőnk, Balogh Bubu finoman szólva sem volt elégedett a látottakkal, a puha védekezést és a küzdeni akarást kérte számon a lányokon a kisszünetben.

Pontatlan dobásokkal indult a második negyed, majd a nagy sebességgel betörő Dia érkezett rosszul a talajra, zokogásából rögtön sejteni lehetett, hogy nagy a baj. Ketten támogatták le a pályáról, majd a félidőben kórházba vitték, az első vélemények szerint komolyabb bokasérülést szenvedett. A helyére beálló Jay egy büntetőt értékesített, és érezhetően a történtek megfogták a csapatot. Közelről szinte egyáltalán nem találtunk be és a távoli kísérleteink sem ültek már ekkor, miközben a palánk alatti területen súlytalanok voltunk. A Ceglédet vitték a légiósok, Baugh, Popovics és Swanier, egy 3-12-es etap végén már jelentős, 16 pontos hátrányban voltunk (26-42). Annus gyötört be egy duplát, faulttal együtt, megszakítva ezzel hosszú gólcsendünket, öt pontot lefaragtunk a hátrányból, de a negyed vége megint a vendégeké volt Popovics révén, így a félidőre visszaállt a jelentős, 16 pontos differencia (33-49).

A nagyszünetben utánpótlás akadémiánk fiataljai látványos bemutatót tartottak, amit szép számú közönségünk lelkes tapssal jutalmazott.

Panka szerezte a második félidő első pontjait, majd Jovana is hozzátett egy duplát, és több kihagyott helyzet után Jay duplájával 10 pontra zárkóztunk fel (39-49). Közelebb is léphettünk volna, de több helyzetet is kihagytunk, Peter Jankovic pedig időkéréssel próbálta meg az övéit felrázni. Bár Gorjanácz bedobott egy tempót, a ceglédiek nem indultak meg – ebben pedig elvitathatatlan érdeme volt a padról beszálló Dorkának, aki bravúrosan kapcsolta ki a játékból az első félidőben remeklő Popovicsot. Miután a másik oldalon még egy triplát is beemelt, Panka pedig labdát szerzett, újra látótávolságon belül voltunk (47-51). Sőt, Hamilton büntetője után Annus kosarával, majd Jay büntetőivel egyetlen pontra jöttünk fel a záró játékrész előtt (51-52) – tombolt is a teljes hazai lelátó a 18-3-as negyed után, ami alatt mindössze egyetlen mezőnykosarat engedtünk a ceglédieknek!

Több labdánk is volt a záró negyedben a fordításhoz, végül Panka harmadik kísérletre dobta be a kosarat, amivel az első negyed után ismét nálunk volt az előny (53-52). Harcoltunk elől és hátul, a negyed felénél sikerült is négy pontos előnyre szert tennünk (58-54). Elkezdtünk azonban érezhetően fáradni, rengeteg energiát vett ki a csapatból a felzárkózás, a Cegléd pedig Swanier és Baugh révén először egalizált, majd egy 0-6-os sorozat végén, Gorjanácz pontjaival a vezetést is visszavették (58-60). Ezt egy szép összjáték végén Vani még egalizálta, ám Swanier vállára vette a vendégeket, és triplájával, majd büntetőkkel bebiztosította a győzelmet a ceglédieknek (62-68).

Nem sikerült tehát másodszor is legyőzni ebben az idényben a ceglédieket. Sajnos ezúttal is adtunk egy komoly előnyt ellenfelünknek az első félidőben, óriásit harcoltunk, küzdöttünk a második játékrészben, de ez csak a fordításhoz volt elég, a győzelemhez nem. Az utóbbi időszakban sajnos adósak vagyunk a 40 percnyi jó játékkal, márpedig ezt a játékot pont ennyi játékpercre tervezték…

 

ELTE BEAC Újbuda – VBW CEKK Cegléd 62-68(22-28, 11-21, 18-3, 11-16)

BEAC: Papp 7/6, Dúl 11, Beckley 16/9, Laklóth 11, Mandic 4 Cs: Kovács 2, Szabó 8, Nagy, György, Tóth 3/3.

Cegléd: Popovic 21/9, Kobolák, Révész B 2, Baugh 14, Swanier 18/6. Cs: Gorjanácz 6, Révész L, Hamilton-Carter 4.

 

Balogh Judit: Ha nyertünk volna, akkor is túl nagy ár lett volna, amit fizettünk érte, így hogy kikaptunk, így még inkább. 

Peter Jankovic: A félidőben elmondtam a lányoknak, hogy a mérkőzés nem 20 percig tart, ennek ellenére a BEAC agresszív védekezése megzavart minket. De a végén volt tartásunk, örülök, hogy sikerült megszerezni az első idegenbeli sikerünket. Jól fog jönni a csapatnak a szünet.

 

Tóth Dorina:Ahogy Bubu is elmondta az öltözőben, főleg az első félidőn múlt, hogy ilyen nagy különbséggel mentünk a második félidőre, amit nem tudtunk végül ledolgozni. Ezzel együtt én büszke vagyok a csapatomra, remélem, a hibáinkat ki tudjuk javítani.

Gorjanácz Ágnes: A félidő valóban megfogott minket, ahogy az edzőnk is mondta, de örülök, hogy a végén sikerült megnyerni a meccset.

Kapcsolódó csapatok

Iratkozzon fel hírlevelünkre!