Hozta a kötelezőt a Szekszárd – ELTE BEAC Kosárlabda

Hozta a kötelezőt a Szekszárd

A múlt hetihez képest kicsit átalakított kezdőötös futott ki a pályára Szekszárdon. A csapatban először volt ott az U23-as 3×3-as vb-ről hétfőn este hazaérkező Dia, míg a múlt héten kézsérülést szenvedett Vani helyén Jovana kezdett.
Gereben pontjaival indult a mérkőzés, mi pedig kapkodva, eladott labdákkal indítottunk. Trixi büntetőivel egalizáltunk, majd a múlt heti mérkőzéshez hasonlóan, az adok-kapokban tartottuk a lépést a hazaiakkal. Sok volt a pont és kevés a védekezés ebben a szakaszban, mi elsősorban Jacinta négy triplájával maradtunk versenyben. Hátul ugyanakkor ezúttal sem volt elég acélos a védekezés, eladott labdáinkból sorra szerezték a könnyű kosarakat a hazaiak, akik 7 pontos előnyt harcoltak ki az első negyed végére (28-21).

A második negyedben pillanatok alatt kétszámjegyűre nőtt a különbség (32-21), miközben nekünk elsősorban a hazai magas emberek védése okozott gondot. Állandósult a 10 pont körüli különbség, Dia bátor betörése és Trixi bravúrkosara után egy picit közelebb léptünk (38-31). A negyed közepére viszont sajnos megállt a tudomány támadásban, miközben a hazaiak távoli kísérletei beestek, ezekből, és a faultjaink utáni büntetőkből a félidőre elhúzott a Djokics-hölgykoszorú és 17 pontos előnyt harcoltak ki (51-34). A 20 perc alatt kapott 51 pont mutatta, hogy védekezésben bizony még mindig nem vagyunk elég élesek.

A szünet után sem sokat változott a játék képe, nálunk továbbra is sok volt a pontatlanság és az eladott labda, így a 24. percben, Bishop büntetői után 20 pontra hízott a szekszárdiak előnye (56-36). Támadásban erőlködtünk, kevés tiszta helyzetet tudtunk kialakítani a hazaiak kemény védekezése ellen, büntetőink is kimaradtak, így a fehérmezesek egyre jobban elléptek. Studer két tiszta tempója után 64-38-nál Balogh Bubu igyekezett rendet tenni a fejekben. Mindössze nyolc pontig jutottunk ebben a negyedben, miközben a szekszárdiak húszat szereztek, így 71-42-es előnyről várhatták a záró játékrészt.

Az utolsó negyed elején Bálint rögtön meg is szerezte a harminc pontos differenciához szükséges találatot (73-42), majd mindkét oldalon jöttek a csereemberek. Nem maradt igazán sok izgalom az utolsó negyedre, Dia sikeres büntetőivel első Nb1-es meccsén az egész mezőny legeredményesebb játékosává avanzsált, és a végére a lepattanócsatát is sikerült a saját javunkra fordítani, ugyanakkor a rengeteg eladott labdánk és a 86 kapott pont is azt mutatja, bőven van még min dolgoznunk a jövő heti MTK elleni rangadó előtt.

 

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – ELTE BEAC ÚJBUDA 81-46 (28-21, 23-13, 20-8, 10-4)
Szekszárd: Studer Á. 6, Eldebrink 6/3, Gereben 9/3, McCall 2, Bishop 13/3. Csere: Theodoreán 7/3, Mansaré 13/3, Jovanovics 11/3, Kiss 12, Bálint 7, Studer Zs., Vincze.
BEAC: Papp 17/3, Szabó 2, Beckley 13/12, Mérész 16, Mandic 5. Csere: Suppán 2, Angyal, Tóth, Nagy, Vincze.

Djokics Zseljko: – Az Euroliga-selejtező után nehéz volt felpörögni erre a mérkőzésre, de csapatként, szép, közönségszórakoztató játékkal sikerült nyernünk.
Balogh Judit: – A pofonokat állni sem könnyű, egyelőre ebben jeleskedünk.

Kapcsolódó csapatok

Iratkozzon fel hírlevelünkre!