Eláztunk a győri triplazáporban – ELTE BEAC Kosárlabda

Eláztunk a győri triplazáporban

ELTE BEAC Újbuda – CMB Cargo UNI Győr 60-101(21-30, 16-25, 10-21, 13-25)

ELTE BEAC Újbuda: Szabó 14/12, Suppán 10, Beckley 5/3, Mérész 17/3, Kovács 2. Cs: György 3, Tóth D 3/3,  Mandic 2, Vincze, Angyal 4.

UNI Győr: Brown 19/12, Raksányi 10/6, Laklóth 7/6, Török 12/6, Gray 10. Cs: Nagy D 10/6, Szabó 4, Baffy 5/3, Czank 22/15, Biczó 2.

 

Győri oldalon Sara Krnjics csak civilben ült a kispadon, de a múlt héten beteg Nagy Dóra már mezben melegített a mérkőzés előtt. Nálunk ugye Dia volt a nagy hiányzó, aki még Kínában tartózkodik az U23.-as Az első támadás végén Gray büntetőkből szerezte meg az első győri pontokat, mi az első két és fél percben csak a faultokat gyűjtögettük. 0-6 után a 3. percben Maci szerezte triplából az első idénybeli pontjainkat (3-6). A vendégek is távoli dobásokkal operáltak, Raksányi triplája után 7-12 volt az állás. Suppi és Maci újabb triplájával azonban a 6. percben egalizáltunk (12-12). Újra ellépett a Győr, de újra jött Maci, aki a 11. pontját szerezve hozta közelebb a lányokat (15-17). Folyamatosan forgatta csapatát Sandro Orlando, miközben mi igyekeztünk lépést tartani a Rába-parti csapattal. A 8. percben Trixi büntetőkből megszerezte első Nb1-es BEAC-pontjait, egyre zsugorítva a különbséget (19-20). A negyed vége azonban a remekül hajrázó győrieké volt, akik 9 pontra hizlalták az előnyt az első 10 perc végére (21-30).

Dorina köszönt be távolról a második negyed elején, de Brown rögtön válaszolt is. Nagyon jól célzott távolról a Győr, Czank távolija után először volt kétszámjegyű a különbség (25-36). A támadójátékunk abszolút megállt, így pillanatok alatt 15 pontra léptek meg a vendégek (25-40). Jacinta a 16. percben talált be, de első pontjai mellé a 3. hibáját is beütötte (27-40).  A 16. percben második légiósunk, Jovana is bemutatkozott. Sajnos a védekezésünk nem volt kellően acélos, a győriek pedig elképesztően jól céloztak távolról – a félidőig nem kevesebb, mint 9 triplát süllyesztettek el, 75 százalékos hatékonysággal. A 17. percre 20 pontra hízott a győriek előnye, mi pedig büntetők révén próbáltunk kapaszkodni, de az egy félidő alatt kapott 55 pont bizony kemény kritikája volt védekezésünknek (37-55).

A győriek ott folytatták a triplagyártást, ahol abbahagyták – 5 perc alatt Laklóth kettő, Nagy  egy triplát süllyesztett el, így maradt a 20 pont körüli különbség (43-64).  Nálunk ismét akadozott a támadójáték, amit az mutatott főleg, hogy csaupán 6 pontra voltunk képesek 8 perc alatt – 43-69-nél ki is kérte idejét Balogh Bubu. Jacinta is betalált távolról, de újra jött Török triplája, és a negyed végén megint a győriek voltak pontosabbak, akik így megközelítették a 30 pontos előnyt a záró negyed előtt (47-76).

Mi mással, mint triplával indult a zárónegyed, majd Czank tartott egyszemélyes show-t, miután triplából, jobbról és balról duplából, majd gól jó után a ráadás büntetőből is betalált. Brown duplája 0-15-ös futást koronázott meg, a 33. percben így a negyven pontos differencián is túl voltunk (47-91). Trixi triplából kezdte meg a gólgyártást az utolsó negyedben, az utolsó játékrészben ő és az ekkor beszálló Niki büntetőpontjai hozták a mieink pontjait. Trixi a mérkőzés végére pazar tripla-duplát ért el (17 pont, 13 lepattanó, 10 kiharcolt fault), más örömre azonban kevés okunk akadt. A győriek végül – stílusosan – a fiatal Baffy triplájával érték el a 100 pontot, a 18 sikeres vendég hárompontos pedig nem vezethetett máshoz, mint kiütéses győri sikerhez az évad első találkozóján.

Balogh Judit:Úgy tűnik, mint minden évben, ezúttal is egy újabb El Camino indult el – azaz most is csak sok nehézség után tudunk elérkezni a következő állomásig. Remélem, azért a végén nem csak a belgacsokis, trüffeles tortában lelhetjük majd örömünket.

Sandro Orlando:Örülök, hogy sikerült előrelépni az előző mérkőzéshez képest. Jó helyzetkiválasztásunknak és jó dobóformánknak köszönhetően sikerült nagy különbséggel nyerni, ritka, hogy egy csapat tizennyolc triplát bedob huszonnégy kísérletből. Dolgozunk tovább, a közeljövő feladata a jövő héten érkező Szpanu beépítése lesz.

 

 

 

Eredmények

Kapcsolódó csapatok

Iratkozzon fel hírlevelünkre!