Megragadni az utolsó esélyt – ELTE BEAC Kosárlabda

Megragadni az utolsó esélyt

Lányaink szombaton délután a Vasas Akadémia csapatát fogadják, ahhoz pedig, hogy életben maradjanak a reményeink az utolsó hely elkerülésére, mindenképpen győznünk kell a Gabányiban

Az alapszakasz lezárultát követően, a múlt héten kezdődtek meg a Play Out küzdelmei a  felnőtt bajnokságban. Lányaink az első mérkőzésen egy pontos vereséget szenvedtek az MTK Budapest otthonában (61-62). Mindez azt jelenti, hogy ahhoz, hogy bármilyen esélyünk legyen elkerülni az utolsó helyet az évad végén, mindenképpen le kell győznünk holnap a Vasas Akadémia együttesét a Gabányiban.

A két csapat küzdelmeiben az alapszakasz során mindkét mérkőzést a Vasas nyerte. Idegenben, a második fordulóban szűk, négypontos vereséget szenvedtünk egy szoros találkozón (70-66),  míg hazai pályán az első pillanattól kezdve a Vasas akarata érvényesült, és bántó könnyedséggel vitték el a két pontot a Hauszmann utcából (64-88).

A múlt heti első PlayOut mérkőzésen, az MTK otthonában nagyon rosszul sikerült az első félidő, puhán védekezünk és pontatlanul támadtunk, így 12 pontos előnyt adtunk a hazaiaknak. A második félidőben aztán egészen más arcunkat mutattuk, egy negyed alatt ledolgoztuk a hátrányt, megfordítottuk a meccset, de hiába vezettünk másfél perccel a vége előtt 6 ponttal, a hazaiak egy 7-0-ás rohanással, egy ponttal megnyerték a meccset (62-61). Érthetően mindenkin komoly csalódottság lett úrrá a mérkőzés után, hiszen szinte a kezünkben volt a győzelem, de az utolsó pillanatban mégis kicsúszott onnan. Így rendkívül nehéz útra kényszerültünk, ha el akarjuk kerülni az utolsó helyet a bajnokságban – innentől minden mérkőzést meg kell nyernünk ahhoz, hogy erre esélyünk legyen.

Pusztai Petra BEAC-VASAS

A legutóbbi amatőr Vasas elleni bajnokin 39 pontot szórt, reméljük, ezúttal sem adja alább – Petra Pusztaival beszélgettünk a szombati Vasas meccs előtt

Gepostet von BEAC Női Kosárlabda Szakosztály am Donnerstag, 12. April 2018

Hogy mi vezethet sikerre a Vasas ellen? Pusztai Petra a felvezetőben úgy fogalmazott, nem elég 15 percig azt játszani, amit az egész mérkőzésen szeretnénk. Valóban, ha az MTK meccs második félidejének azt a 15 percét vesszük alapul, amiben 12 pontos hátrányt ledolgozva végül 6 pontos előnyre tettünk szert, bármire képesek lehetünk. A pályán ezúttal is ott lesz Vajda Nusi, aki egy évnyi kihagyás után dupla-duplával tért vissza, és aki azt mondta, amíg esély van az előrelépésre, addig ott lesz a pályán. Ha azt a bizonyos 15 percet ki tudjuk tolni az egész mérkőzésre, és azt a játékot mutatni védekezésben és támadásban egyaránt, akkor Nusinak lesz még dolga a 17-es BEAC mezben idén.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!