Útjára indult idei ovis labdaátadó-körútunk

Gazdára találtak az első labdák és sporteszközök ma délelőtt – a Sasadi Óvodában megkezdődött a „Hozz egy labdát az újbudai ovisoknak!” programunk idei labdaátadó-sorozata

A hivatalos nyitóünnepségen a tavalyi évhez hasonlóan tiszteletét tette dr. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere, dr. Molnár László alpolgármester, valamint a kerület humánpolitikai igazgatóságának képviseletében Gallerné Szondi Szilvia. Nyitóbeszédében Hoffmann Tamás köszönetet mondott azért, hogy egyesületünk az önkormányzat munkáját is segítve immár második alkalommal szervezte meg a labdagyűjtést, ezzel is népszerűsítve a mozgást, a sport szeretetét. Simon Gábor, egyesületünk ügyvezető igazgatója kiemelte, az idén 120 éves BEAC egyik fontos feladata, hogy a gyerekeket is ösztönözze a sportra, már csak azért is, hogy legalább még 120 évet megérhessen a klub. A Sasadi Óvoda vezetője, Pócsné Hermanics Mária visszaemlékezett lányaink tavalyi látogatására, amely nagy élmény volt a gyerekeknek és az óvodában dolgozóknak egyaránt, így nagyon örültek neki, hogy idén is találkozhatnak és játszhatnak lányainkkal. Az átadóra a nagycsoportosok is készültek: minden résztvevő kézzel készített könyvjelzőt kapott a kicsit megilletődött óvodásoktól. Amikor aztán a labdák előkerültek, elszállt minden szorongás, és a gyerekek önfeledt játékba kezdtek a csapatunkat képviselő Judie, Mau, Vani, Maci és Suppi részvételével.

Csapatunk a szurkolók segítségével az idei labdagyűjtésen közel 250 labdát gyűjtött össze, ezeket visszük el a következő két és fél hétben nyolc újbudai óvodába. A labdák mellett egyesületünk egy 100 000 forintos keret felajánlásáról is döntött, melynek felhasználásáról a nyolc óvodavezető döntött, így az ő kéréseiknek megfelelően sporteszközöket – többek között koordinációs létrát, ugrálólabdát, ugrálókötelet, hullahopp karikát, gördeszkát, bújócskacsövet – is adományozunk a labdák mellett a kerületi óvodásoknak.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!