Női MEFOB: két győzelemmel nyitott az ELTE-BEAC – ELTE BEAC Kosárlabda

Női MEFOB: két győzelemmel nyitott az ELTE-BEAC

ELTE-BEAC – Miskolci Egyetem 85-58 (10-20, 26-13, 29-7, 20-18)
Budapest, Tüskecsarnok 20 néző. V: Nepp László, Stánicz Péter

ELTE-BEAC: VARGA A. 8/6, HIZSNYIK D 25/6, Kulcsár B. 17/9, TARNAI K 12, GUNDEL-TAKÁCS. 10. Csere: HÁJER T. 9/3, Zelenák S 4, Kiss J, Farkas G., Kovács N. Edző: Dr. Gyarmati István
Miskolci Egyetem: Kostyó V. 2, Vukicevic 9, Chvatal T.3, VASAS 18/9., ARAD Z. 18. Csere: Kovács K. 8, Edző: Szollár Gergő

Az elején bekezdett a Miskolci Egyetem csapata a lámpalázas hazaiak ellen, a vendégek magabiztos, jó játékkal, tíz ponttal nyerték az első negyedet. A második negyed közepén talált magára a hosszabb kispaddal rendelkező hazai csapat, amely fokozatosan kezdte ledolgozni hátrányát, olyannyira, hogy az első félidő végére át is vette a vezetést. A harmadik negyedben az ELTE – BEAC agresszív védekezésével nem tudtak mit kezdeni a fáradó miskolciak, fokozatosan nőtt a hazai előny. A szünet utáni 10 percben nyújtott lendületes, pontos játékával a vendéglátók el is döntötték a meccset a maguk javára.

Dr. Gyarmati István: – Büszke vagyok a csapatra a hajtásért és a küzdeni akarásért, minden pályára lépő játékos tett valamit a sikerért. Örülök, hogy győzelemmel kezdtük a bajnokságot.
Szollár Gergő: – Az első negyed jó játéka után nem tudtunk mit kezdeni ellenfelünk védekezésváltásával. Döntő volt az is, hogy a mérkőzésre csak hat játékossal tudtunk elutazni.

 

 

Nyíregyházi ESE – ELTE BEAC 38-137 (12-34, 8-40, 4-22, 18-15)
Nyíregyháza, Egyetemi csarnok, 50 néző. V: Molnár P., Káré G.

Nyíregyháza: FEKETE 25/6, Szabó 1, Székely 4, Papp 1, Tóth 3. Csere: Molnár 4, Deák , Moldován, Bakó, Beck. Edző: Hegedűs Ferenc
ELTE-BEAC: VARGA 22/6, HIZSNYIK 23/3, KULCSÁR 24, Lendér 8, Zelenák 13 Csere: KENYERES 22/9, HÁJER 21/6, Kovács 4. Edző: Dr. Gyarmati István

Az ELTE-BEAC csapata fölényes győzelmet aratott a nyíregyházi alakulattal szemben. Az első három negyedben igen egyoldalú mérkőzés legeredményesebb játékosa végül a vesztes hazai csapat kiemelkedően legjobbja, Fekete Dóra lett a maga 25 pontjával. Mind a két csapat számára hasznos és tanulságos volt a mérkőzés.

Hegedűs Ferenc: – Tudtuk, hogy ez lesz, ez jó gyakorlás volt nekünk. Letámadtak minket a mérkőzés elején, ez nagyon meglepte a csapatot. Ettől függetlenül nagyon ügyesek voltak a lányok.
Dr. Gyarmati István: – Nagyon szépen köszönjük a szimpatikusan küzdő nyíregyházi csapatnak a játékot. Nekünk ez a mérkőzés nagyon hasznos felkészülés volt a további meccseinkre.

 

forrás: wbasket.hu 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!