9. HELY – és miénk a LEGJOBB SZÍNMAGYAR CSAPAT az országban! – ELTE BEAC Kosárlabda

9. HELY – és miénk a LEGJOBB SZÍNMAGYAR CSAPAT az országban!

Hazai pályán a PINKK-Pécsi 424 ellen zárták lányaink az élvonalbeli küzdelmeket. A múlt heti, MTK elleni sikerrel a lányok biztosították helyüket az NB1 jövő évi küzdelmeiben, ma pedig azért léptek pályára, hogy legalább négypontos sikert érjenek el és ezzel megszerezzék a kilencedik helyet

Villámrajtot vettünk a meccs elején, jól védekeztünk és támadójátékunk is eredményes volt, így 3 perc és 8-1 után Halmai Gábor, a PINKK edzője időt is kért. Jót tett övéinek a pihenő és a tanácsok, mert hasonló 1-8-as sorozatot produkáltak a vendégek, így az 5. percre kiegyenlítettek (9-9). Sok volt a pontatlanság mindkét oldalon, egy időre befagyott az eredményjelző. A holtpontról mi mozdultunk el előbb, a padról remekül beszálló Suppi, és az ezúttal is remekül dobó Flóra révén (14-9). Innen Ruják büntetőjével eggyel még közelebb lépett a PINKK, így 14-10-zel zárult az első szakasz.

Suppi triplája nyitotta a második negyedet, ám két kosárral megint két pontra jött fel a vendégcsapat. Timi ziccere után először vezettünk hat ponttal (23-17), de nem hagyta magát leszakítani a PINKK, Gémes-Sarok és Bozóki pontjaival ismét lőtávon belül voltak (25-23). Két pontos előnyünknél Balogh Bubu időt kért, ám Bozóki így is kiegyenlített (27-27). Mindkét csapat zónavédekezésre váltott, Réka bedobta a kiharcolt büntetőket, ám Sánta átdobta a zónánkat, így a 19. percben először vezettek a pécsiek (29-30). Judie hetedik pontja a dudaszóval együtt esett be, ezzel pedig minimálisan, de nálunk volt az előny 20 percnyi játék után (31-30).

Mau lépett be jól a palánk alá a második félidő nyitányán, ám Ruják pillanatok alatt egyenlített triplából. Sőt, Gémes-Sarok révén ismét a vendégeknél volt az előny. 38-37 után viszont Petra és Judie pontjaival sikerült ismét ellépnünk (43-37). Bár rengeteg büntetőt hagytunk ki, sikerült a védekezésünket stabilizálni, a másik oldalon pedig egy támadófault után Gémes-Sarok kipontozódott. A negyed végén Petra büntetőivel súroltuk a 10 pontos különbséget, végül 50-41 állt a táblán a harmadik etap után – ezzel pedig már bőven túlszárnyaltuk a kilencedik hely megszerzéséhez szükséges, négypontos differenciát.

A zárószakasz elején váltva estek a pontok, majd amikor Réka triplája célt ért a pécsi zóna ellen, először értük el a kétszámjegyű különbséget (57-47). Ő vette át a gólgyáros szerepét, büntetőkből és lepattanóból is pontot szerzett, miközben a két pécsi magasember, Bozóki és Kovalcsik is kipontozódott – mindketten technikaival hagyták el a parkettet. 13 pontra hízott a különbség 2 perccel a vége előtt, majd Zsilinszki duplája után Mau engedett el egy triplát a sarokból – levegőbe emelkedő kezét és felszabadult öröme vastapsot hozott a lelátóról is (65-51). A végén még volt pár pécsi fault, az eredmény pedig érdemben nem változott – 66-53-nál ért véget számunkra az idei évad.

A lányok arcán minden ott volt a lefújás pillanatában, amit ez az évad hozott számukra: mosoly, örömkönnyek, boldogság. A playout négy meccsét három győzelemmel zárták, a bajnokságot pedig hat sikerrel, ezzel pedig kilencedikként zártak a tabellán, és elmondhatják magukról, náluk jobb SZÍNMAGYAR csapat nincs az országban!

Balogh Judit: Csak a BEAC!

Halmai Gábor: Gratulálok a BEAC-nak, harcos mérkőzés volt. Továbbra sem értem a játékvezetők hozzáállását és a játékvezetés minőségét egyes mérkőzéseken.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!