Női MEFOB: győri vereség, pécsi győzelem – ELTE BEAC Kosárlabda

Női MEFOB: győri vereség, pécsi győzelem

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, női nyugati csoport

Győr

Széchenyi Egyetem – ELTE-BEAC 66-53 (19-17, 17-16, 8-10, 22-10)

Széchenyi Egyetem: Gosztola 6, CHROMÉJ 11/6, Horváth 7/3, NAGY R. 16, TÖRÖK B. 20. Cs.: Szűts 6, Gyöngyösi.

ELTE-BEAC: Kokavecz 9, Kulcsár 12/3, Farkas 3, GUNDEL-TAKÁCS 12, Csáktornyai 8. Cs.: GAÁL 7, Regedánszki 2.

A szép számú közönség előtt rendezett találkozó előtt Doktor Földesi Péter, a Széchenyi Egyetem rektora és Fűzy András, az egyetemmel szoros kapcsolatban álló CMB Cargo-UNI Győr NB I-es, bajnoki ezüstérmes csapatának társadalmi elnöke dobta föl a labdát.

Nagy taktikai csata folyt a pályán, a vendégek volt, hogy letámadással operáltak, a győri együttes pedig váltogatta a zónát és az emberfogást. Három negyeden át fej-fej mellett haladt a két csapat, hazai oldalon a két dupla-duplát elérő játékos, Török Barbara (20 pont, 15 lepattanó) és Nagy Rebeka (16 pont, 10 lepattanó) volt a vezér. A távolról igen gyengén (1/19 5,26%) dobó vendégeket elsősorban az eredményessége mellett óriási mezőnymunkát végző, tripla-duplát elérő Gundel-Takács Anna (12 pont, 14 lepattanó,  10 szerzett labda) próbálta versenyben tartani, Kokavecz Annának és Kulcsár Biankának nem ment a dobás.  A záró szakasz előtt  egyetlen pont előnye volt a házigazda Győrnek, amely ekkor védekezésben fokozta a nyomást, s támadásban a triplát majd duplát is szerző Chroméj Hajnalka vezetésével egy 11-0-s bő 3 perces roham formájában döntő csapást mért fővárosi riválisára, s ennek köszönhetően megnyerte a küzdelmes összecsapást.

 

PTE-PEAC – ELTE BEAC 39-72

Pécs

Mikulás napján a MEFOB legjobb nyolc közé jutás szempontjából döntő mérkőzést játszott csapatunk Pécsett a PTE-PEAC csapata ellen.

Épülőben lévő csapatunk vereség esetén szinte reménytelen helyzetbe került volna.

Szerencsére a tétet átérezve szinte végül remekül játszva, minden negyedet megnyerve 72-39 arányú győzelmet arattunk, életben tartva a továbbjutási esélyeket.

Gyarmati István, edző: Több extra teljesítmény is volt a csapatban, de nem szeretnék kiemelni egyet sem, mert nagybetűs csapatként sikerült ezt a szép eredményt elérni.

 

forrás: hunbasket.hu (Széchenyi Egyetem – ELTE-BEAC)

Iratkozzon fel hírlevelünkre!