Oda a veretlenség – ELTE BEAC Kosárlabda

Oda a veretlenség

Alig 24 órával az MTK Budapest ellen megnyert élvonalbeli rangadó után komoly erőpróba várt U23-as együttesünkre. A nem titkoltan az amatőr bajnokság megnyerésére pályázó TFSE otthonába látogattak lányaink

Sajnos egyáltalán nem indult jól a találkozó. Sokkal magasabb hőfokon pörgött a hazai együttes, 7-2-re és 12-4-re is vezettek, az első negyed végére kétszer annyi pontnál tartottak, mint mi (20-10). A különbség egyik fő oka a lepattanócsatában keresendő – a hazaiak 9 alkalommal szerezték meg a lecsorgó labdát a palánkunk alatt.

A második negyedben az ihletett formában játszó Mányoky Judit két perc leforgása alatt két triplát és egy duplát süllyesztett el – 30-12-nél jött is Balogh Judit második időkérése. Bár László Boróka kétszer is eredményes volt a palánk alatt, Mányokyval és Németh Almával nem tudtunk mit kezdeni. Ketten együtt 24 pontnál jártak alig másfél negyed alatt. Sem a védekezésünk, sem a támadójátékunk nem működött igazán: a félidőben 49-26 állt az eredményjelzőn és bizony a 32-12-es lepattanócsata és a 17-7-es asszisztarány miatt is szégyenkezhettünk.

A harmadik negyed elején egy 10-4-es etappal “zárkóztunk” 53-37-ig, ám ismét jött Mányoky, harmadik és negyedik triplájával újra 22 pont volt a különbség. Küzdöttünk a felzárkózásért, de ez csak időlegesen sikerült. Amikor igazán közel kerültünk – például 3 perccel a vége előtt, amikor Boros Dorka büntetői után hosszú idő után újra tíz ponton belül volt a különbség (69-60) – mindig jött valaki a TFSE-ből, akinek jóvoltából ismét elléptek a haziak. A végén sikerült tíz ponton belülre faragni a differenciát (77-68), ennek valószínűleg csak a visszavágó szempontjából lesz jelentősége.

Bár a második félidőt 42-28-ra megnyertük, a TF sokkal jobb csapat annál, hogy akkora előnyt adjunk nekik, mint amit az első felidőben ki tudtak harcolni ellenünk. Míg a tegnapi MTK Budapest elleni mérkőzésen az egyik kulcsmomentum a jobb lepattanózásunk volt, ma pont ebben a nagyon fontos játékelemben maradtunk alul (57-32) – az első félidő gyenge játéka mellett ebben kereshetjük a vereség fő okát.

A veretlenségünk sajnos odalett ma, de a bajnokság még hosszú, javításra bőven van idő és lehetőség.

Eredmények

Iratkozzon fel hírlevelünkre!