Férfi MEFOB: szoros vereség a Mosonmagyaróvártól – ELTE BEAC Kosárlabda

Férfi MEFOB: szoros vereség a Mosonmagyaróvártól

A találkozó elején az a megtiszteltetés érte a játékosokat és a nézőket, hogy jelképesen az ELTE rektora Dr. Mezey Barna végezte el  a kezdő feldobást, mindezt ELTE-BEAC-os szurkolói pólóban.

A mérkőzést az eddigiekkel ellentétben végre nem álmosan kezdte az ELTE csapata, rögtön egy 6-0-val lepték meg a vendég mosonmagyaróvári csapatot. A vendég alakulat csak 5 perc elteltével szerezte meg az első kosarát, azt is büntetőből. Úgy látszott, ezzel a mosonmagyaróváriak vérszemet is kaptak, mert gyorsan feljöttek egálra, majd a vezetést is átvették. A kicsit megilletődött hazai csapat nem is t20161128_kosarlabda-voros_tamas-007udott ezzel mit kezdeni, így az első negyed 14-14-es állással végződött. Szekeres Ábel jól mozgatta csapatát és ezúttal Czimer szerezte az ELTE-BEAC kosarait, de a vendég oldalról így is volt mindig valaki, aki a hátára vette a csapatot.
A mérkőzés ezen szakaszában komolyabb előnyhöz jutottak a vendég egyetemisták, Varga Zsolt időkérésekkel és cserékkel próbálta felrázni csapatát, amely Káli és Baruta hatékonyságával nem igazán tudott mit kezdeni. A harmadik negyed végére sikerült ledolgozni a hátrányt, de ezúttal ez nem vezetett a mérkőzés megfordításához. A mosonmagyaróvári csapat szépen tartotta előnyét, majd a végén már teljesen széteső ELTE nem tudta meglepni a vendég csapatot.
A hazaiaknál Czimer, Bognár és Koncz bizonyult a legponterősebbnek, vendégeknél pedig Káli, Baruta és Joao Silva rukkoltak elő ponterős játékkal.
ELTE-BEAC – SZE Mosonmagyaróvár MOGAAC 71-82 (14-14, 15-27, 24-22, 18-19) Tüskecsarnok, 30 néző.
ELTE-BEAC: Szekeres 6/3, Jakucs 5/3, Gyurcsányi, Czimer 20/6, Dévényi 2. Csere: Szanthoffer 2, Del Corral 4, Bognár 13/3, Koncz 11/6, Mokos D. 1, Debreceni J. 7, Mayer.
Edző: Varga Zsolt
Mosonmagyaróvár: Káli 25/9, Joao Silva 15/6, Baruta 19/3, Palavics 4, Nagy B. 4. Csere: Iváncsics, Németh 4, Bali, Kámán B. 13/3, Erős L.
Fotó: ELTEOnline – Vörös Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre!