Megszenvedtünk a győzelemért Szigetszentmiklóson – ELTE BEAC Kosárlabda

Megszenvedtünk a győzelemért Szigetszentmiklóson

Három negyeden át nem játszottunk jól, az utolsó 10 percben viszont kemény védekezéssel és Lelik Réka parádéjával sikerült a magunk javára fordítanunk a mérkőzést a BKGDSE otthonában

dsc_8356Az első félidőben egyértelműen látszott a lányokon, hogy ezen a héten már a harmadik tétmérkőzésükön lépnek pályára, és még nincs 24 órája, hogy befejeződött a DVTK elleni csata. Pontatlanok voltunk támadásban, és lassúak védekezésben, így Ruttner Réka vezérletével a hazaiak az első negyed végére kilenc pontos előnyt szereztek. Nem sokat változott a játék képe a második tíz percben sem, így nem tudtunk közelebb férkőzni az agilisen kosárlabdázó hazaiak ellen. Az első húsz percről mindent elmond, hogy 17 eladott labdával zártuk a félidőt.

Az öltözőben nyilván elhangzott néhány keresetlen szó Balogh Judittól a védekezés kapcsán, mert a lányok a harmadik negyed elején egyértelműen szorosabb emberfogásra kapcsoltak. Hogy mégsem tudtunk közelebb férkőzni, az elsősorban Shiriannak volt köszönhető, aki sorra szállította a pontokat a hazaiaknak. Továbbra is bosszantó hibák és pontatlan megoldások jellemezték a játékunkat, így a 30. perc végén még mindig 8 ponttal tartottak előrébb a hazaiak.

8 perccel a vége előtt aztán Király Lili duplája adta meg az alaphangot a felzárkózáshoz, bár a ráadás büntető kimaradt, a lepattanóból Lelik Réka süllyesztett el egy gyönyörű triplát. Egy percen belül aztán “berámolta” a következőt is, így máris csak 3 pont volt a hátrányunk. Boros Dorka állhatott többször is a büntetővonalra, 2 perccel a vége előtt az ő pontjaival vezettünk először a mérkőzésen (56-54). Innentől már csak mi, egészen pontosan Lelik Réka szerzett pontot, így a vége 10 pontos győzelem lett.

Bár a végeredmény sima győzelmet sejtet, aki látta, tudja, ezen az estén a sikerért nagyon meg kellett dolgozniuk lányainknak.

 

Amatőr Nemzeti Bajnokság

Szigetszentmiklós

BKG DSE – ELTE-BEAC Újbuda 54-64 (23-14, 11-12, 15-15, 5-23)

BKG DSE: Katona 2, Baliga 4, Shirian 15, Ruttner R. 20, Gundel-Takács 3.

Cs.: Lakatos 7/3, Szalay 3, Németh, Ódry.

ELTE-BEAC Újbuda: Pusztai 8, Lelik 24/6, Boros 9, Kocsis 4, László 2.

Cs.: Suppán 8, Király 6, Gocsman 3/3, Karagits.

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!