Érvényesült a DVTK magassági fölénye – ELTE BEAC Kosárlabda

Érvényesült a DVTK magassági fölénye

 

NB I A-CSOPORT

BEAC ÚJBUDA – ALUINVENT DVTK MISKOLC 61-91 (13–28, 12–20, 22–20, 14–23)

BEAC: Lelik 14/12, Király L., Suppán 6, SZABÓ F. 12, László 3.

Csere: Pusztai P. 11/3, Gocsman 3/3, Kocsis F. 7, Pál, Boros D. 5, Hizsnyik, Karagits.

Edző: Balogh Judit

DIÓSGYŐR: HORVÁTH B. 11/3, Czank 7, Szécsi 5/3, JOVANOVICS 31, TOMLINSON 26/6.

Csere: Gorjanácz, Robertson-Warren 5, Bach, Győri, Adamecz 6/6, Kalocsai.

Edző: Maikel López

 

Mindkét csapatból kulcsjátékos hiányzott. Nálunk Judit a Cegléd elleni térdsérülése után még csak a napokban kezdte az óvatos mozgást, így játékára egyelőre nem számíthattunk. A vendégoldalon Rasheed Rita a legutóbbi Szekszárd elleni hazai találkozón két technikait kapott, emiatt eltiltását töltötte.

Judie hiányát sajnos a belső posztokon erősen éreztük, az első pillanatoktól fogva. Nem tudtuk ellensúlyozni a diósgyőriek magassági fölényét, Tina Jovanovics és Louella Tomlinson szorgalmasan termelte a pontokat, a nagyszünetig együtt harminchét egységig jutottak.

Próbáltuk tartani a lépést, elsősorban a külső posztokon hozott pontokkal, de az már a félidőre eldőlt, hogy ez maximum tisztes helytállásra lesz csak elegendő.

A harmadik negyedben bátrabban kosaraztunk, Rékának két triplája is a gyűrűben landolt, így a harmadik tízpercet sikerült megnyernünk. Így sem kerülhettük el azonban a nagyobb arányú vereséget, ami nagyban köszönhető az elvesztett lepattanócsatának, hiszen a vendégek több, mint kétszer annyi lecsorgó labdát csíptek el, mint lányaink.

 

MESTERMÉRLEG

Balogh Judit: – Pedig délelőtt még a nap is kisütött!

Maikel López: – Megpróbáltunk arra törekedni, hogy mindenki hozzátegyen a sikerhez. A megszokott formánkban, egy ritmusban játszottuk végig az egész meccset, ami ma sikeresnek bizonyult.

Eredmények

BEAC Újbuda – Aluinvent DVTK Miskolc
2016. 10. 29., 18:14

Pontszerzők:

Játékvezető: Fodor Attila, Goda László, Vara-Záray Katalin

Részletes statisztika

Iratkozzon fel hírlevelünkre!