Tartalékosan ennyire futotta – ELTE BEAC Kosárlabda

Tartalékosan ennyire futotta

Két újonc játékosunk kosárral debütált az élvonalban, de erősen tartalékos csapatunk nem tudott igazán jelentős ellenállást kifejteni Zalaegerszegen

 

ZTE NKK – BEAC-Újbuda 84-52 (22-9, 25-16, 21-12, 16-15)

ZTE: NAGY D. 13, Kovács G. 2, BURKHOLDER 18/9, Daniels 8, Őri 2. Cs.: BÖRÖNDY V. 9, Velkey, Jurkó 6, Vincze 2, Orsó 4, SZALAY 13/3, HORVÁTH ZS. 7.

BEAC: Lelik 8/6, Boros 7, Suppán 4, GYÖRGY 8, Szabó F. Cs.: PÁL 13/3, László 6, Hizsnyik 2, Kocsis 2, Karagits 2.

img_4027Egy egészen jó kis ötös lenne csapatunkban a Petra, Mau, Lili, Ágota, Judie “kvintett”. Nos, különböző okok miatt nélkülük léptünk pályára Zalaegerszegen, ahol Karagits Kira és Hizsnyik Dóra is debütált a felnőtt élvonalban.

A zalaiak két légiósa gyorsan “beköszönt” tartalékos csapatunknak – Réka egy triplával felelt. Újabb hazai találatra Suppi válaszolt. Kezdett elhúzni a ZTE, a negyed közepén 11-5-nél Timi villant, de a negyed hajrájában sajnos tartalékos csapatunkon átszaladtak az erőszakosabb, határozottabb hazaiak, és egy 12-2-vel zárva a negyedet megnyugtató előnyt szereztek.

A folytatásban – főleg Szandi révén – felvillanásokra futotta lányainktól. Egyes időszakokban sikerült kiegyenlítetté tenni a játékot, de ebben az összetételben, az amúgy is fiatal csapatunk tovább “csikósítva”, nagyobb ellenállást nem tudott kifejteni. A tapasztaltabb, nagyobb tudású játékosokkal rendelkező ZTE fokozatosan növelve az előnyét biztosan győzött.

Ami örömteli, hogy mind Dóri, mind pedig Kira kosárral esett át a felnőtt NB I-es tűzkeresztségen.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!