MEFOB: Nem kezdődött jól az évad az ELTE-BEAC csapatának – ELTE BEAC Kosárlabda

MEFOB: Nem kezdődött jól az évad az ELTE-BEAC csapatának

Egy szoros és egy húszpontos vereséggel kezdte a MEFOB szereplését az ELTE-BEAC férficsapata.

 

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfi nyugati csoport

Kevesen érkeztek a vendég pécsiek, viszont a lehetséges legerősebb összeállításukban. A hazai csapat a már megszokott játékosokkal és 1-2 új arccal indította a szezont.

Jobban kezdett a hazai csapat. Szekeres Ábel és Dévényi Gábor vezérletével pár ponttal elment az ELTE, de nem örülhettek sokáig, mert a vendég csapat is begyújtotta a rakétákat. A első negyed mindenesetre nem hozott igazán kosár gazdag negyedet, 10-9-re vezettek az ELTE-sek 10 perc után.

A mérkőzés további szakasza sem hozott igazán pont gazdag periódusokat, látszólag a védekezés dominált mindkét csapatnál. Felkészült volt mind a hazai mind a vendég csapat.

A találkozó vége nem kis izgalmakat hozott, amikor az ELTE-BEAC kétszer is hosszabbításra, majd győzelemre is fordíthatta volna a mérkőzést, de Gyurcsányi Péter, miután a játékvezetők megítéltek egy faultot a hárompontos vonalon, kihagyott egyet a háromból, így a vendég csapat örülhetett a végső, két pontos győzelemnek.

Tüskecsarnok

ELTE-BEAC – Esély a Sportra Petőfi SE 51-53 (10-9, 11-18, 17-11, 13-15)

ELTE-BEAC: Szekeres 10/6, Mokos 7/3, Mayer 4, Bognár 3/3, Dévényi 11/3.

Cs.: Gyurcsányi 13/12, Jakucs B., Monok, Szentesi, Czimer 2, Szanthoffer 1.

Edző: Varga Zsolt

 

A egyetemi bajnokság második fordulójában Szombathelyre látogatott az ELTE-BEAC csapata.

Az elején nagy lelkesedéssel vágott neki a találkozónak az ELTE-BEAC, viszont a még mindig jó erőkből álló szombathelyi csapat gyorsan magához ragadta a mérkőzés irányítását. A fiúk végig futottak az eredmény után, ez pedig rengeteg energiát emésztett fel, így előbb 10, majd a mérkőzés végére 20 pontos lett a különbség, annak ellenére, hogy a végére sikerült felszívniuk magukat az ELTE-seknek, igaz a szombathelyiek kezdő sora már pihent ekkor.

Sajnos ezen a meccsen egy lelketlen ELTE-BEAC-ot láthattunk a pályán, de a fiúk keményen dolgoznak azon, hogy a következő, hétfői TF elleni szintén idegenbeli meccsen és az ezek utáni találkozókon egy sokkal motiváltabb és győzelemre éhes ELTE-s csapat lépjen pályára.

 

Szombathely

SzoESE – ELTE BEAC 82-62 (22-11, 22-16, 23-15, 15-19)

SzoESE: Kovács B. 5/3, NOVÁK B. 12, MÉSZÁROS M. 21/3, FÖLDESI M. 16/3, Perák D. 8, Cs.: Horváth B. 4, Bereczki M. 3, Kozma M. 7/3, Balogh R. 2, Kerekes G., Láng M. 4.

Edző: Kéri Péter

ELTE-BEAC: Mokos D. 2, Jakucs B. 10/6, Gyurcsányi P. 9/3, DÉVÉNYI G. 17, Mayer P. 6. Cs.: Monok M., Bognár D. 3,/3 SZENTESI B. 11/3, Czimer M. 4,

Edző: Varga Zsolt

 

Köszönet a fotókért Vörös Tamásnak (ELTEOnline). 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!