BEAC-Csata: tornagyőzelem Győrben – ELTE BEAC Kosárlabda

BEAC-Csata: tornagyőzelem Győrben

Először lépett pályára a BEAC és a Csata DSE együttműködése révén életre hívott junior csapat a hétvégén, a III. Fűzy Ákos – Tapodi Péter emléktornán. Az együttes mindkét mérkőzését magabiztosan megnyerve hódította el a kupát.  A csapat legjobbjának Boros Dorkát választották. 

A kosarasvilágban aligha van olyan ember, aki ne tudná, mi történt 2013. szeptember 7-én. Ezen a napon történt az a tragikus buszbaleset, amelyben az egykor csapatunkat is irányító győri klubigazgató, Tapodi Péter, valamint a Péccsel és a Győrrel is bajnokságot nyerő sikeredző, Fűzy Ákos életét vesztette. A győri klub a két neves szakemberre emlékezve minden évben tornát rendez az utánpótlás korosztály számára. Idén szakosztályunk is meghívót kapott, és nagy örömmel vettünk részt a háromcsapatos tornán, ahol rajtunk kívül a házigazda Győr, és a Nagykanizsa csapatai vettek részt.

beac-csata

 

Széchenyi KA – BEAC-Csata 49-101 (17-22, 2-32, 11-25, 19-22)

BEAC-Csata: : Lelik 16, Boros 12, Karagits 6, Pusztai 13, Horváth 8

Cs.: Hizsnyik 5/3, Angyal B. 16/3, Mányoky 8, Angyal N. 9, Halmosi 2, Tarnai 2, Varga 4.

A hazaiak ellen az első negyedet követően óriási tempót diktáltak lányaink, akik a második negyedben mindössze két pontot engedélyeztek ellenfelüknek. A félidőre így el is dőlt a győztes kiléte, a végén már csak azon kellett izgulni, hogy sikerül-e a lányoknak elérni a 100 pontot.

image1

BEAC-Csata – Kanizsa DKK 82-46 (16-15, 29-13, 24-5, 13-13)

BEAC-Csata: Lelik 6, Boros 18, Karagits 14, Pusztai 5/3, Horváth 16

Cs.: Hizsnyik 3/3, Angyal B. 6, Mányoky 5/3, Angyal N. 6, Halmosi, Tarnai 3, Varga.

A Kanizsa DKK csapata NB1B-s játékosokkal megerősítve érkezett a tornára, ennek ellenére csak egy negyedig tudták tartani a lépést fiataljainkkal. A második és a harmadik negyedet is 15 pont feletti különbséggel nyertük, így a végére jelentős különbség alakult ki a csapatok között.

Lányaink így veretlenül hódították el a III. Fűzy Ákos-Tapodi Péter kupát, a csapat legjobbjának pedig a két mérkőzésen összesen 30 pontot dobó Boros Dorkát választották.

 

Tursics Krisztián: Nagyon jól szolgálta junior csapatunk felkészülését a győri torna, hiszen először tudtunk mérkőzést játszani a teljes keretünkkel, és mindenkinek tudtam megfelelő játéklehetőséget biztosítani. Mindenki jól dolgozott a mérkőzéseken. Gratulálok a csapatnak.

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!