Klau’ jobban van, és örült az U16-os válogatott sikerének – ELTE BEAC Kosárlabda

Klau’ jobban van, és örült az U16-os válogatott sikerének

Nyáron operálták, így nem lehetett ott az olaszországi Udinében az U16-os válogatottal csapatunk ifjú irányítója, Zana Klaudia. Klau’ természetesen végigkísérte a korosztályos válogatott szereplését, bentmaradását. Erről, valamint a jelenlegi állapotáról beszélgettünk vele

Szia, Klau’, hogy vagy, hogy érzed magad?

Köszönöm, már sokkal jobban vagyok. Rengeteget kell gyógytornáznom, de már látványosan javul a lábam, napról-napra jobban mennek a feladatok. A gyógytornász is azt mondta, hogy az átlagnál sokkal gyorsabban haladok és hamarabb rendbe fogok jönni.

Nyilván figyelemmel kísérted az U16-os válogatott Európa-bajnoki szereplését, amelyben, ha nincs a műtét, minden bizonnyal te is ott lettél volna...

Néztem az összes meccset. Végig szurkoltam a lányoknak, csak hát nagyon rossz érzés volt, hogy nem lehettem ott. A lányokkal a közösségi oldalon keresztül tartottam a kapcsolatot, de remélem, hamarosan élőben is találkozom velük, és gratulálhatok nekik.

“Szakmázzunk” egy picit, a lányok elérték a célt, bentmaradtak. Neked hogy tetszett a játékuk?

– Annak nagyon örültem, hogy sikerült a célt elérni, azaz , hogy kiharcolták a bentmaradást. Szerintem nagyon sokat fejlődtek ez alatt a nyár alatt. Természetesen van még mit kijavitani, de sokszor olyan szépen játszottak, hogy öröm volt nézni. Nagyon küzdöttek mindegyik meccsen, és az volt ez az egyik legfontosabb, hogy amikor kikaptak, akkor is mindent megtettek a győzelemért.

Térjünk vissza hozzád. Mennyire kemény, nehéz a gyógytorna – mondjuk egy edzőtáborhoz képest?

Hát, elég kemény, az biztos. Igazából csak most kezd egyre nehezebb lenni. Eddig inkább a hajlítás-nyújtáson volt a hangsúly, és nemrég kezdtünk el azzal is jobban foglalkozni, hogy az izom visszajöjjön. A feladatok után volt már párszor olyan izomláz a combomban, mint egy edzőtábor után…Tényleg jól haladok, de az biztos, hogy a visszatérést nem fogom elsietni. Szeretnék teljesen rendbe jönni, most ez a legfontosabb.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!