Pazar játék, magabiztos győzelem – cél az 5. hely – ELTE BEAC Kosárlabda

Pazar játék, magabiztos győzelem – cél az 5. hely

Hatalmas fizikai és mentális erőről tanúbizonyságot téve lányaink a tegnapi, hatalmas iramú, oroszok ellen a hajrában elveszített meccs után, parádés második negyedet produkálva, végig vezetve, biztosan nyertek a törökök ellen a soproni U18-as A-divíziós Európa-bajnokságon az 5-8. helyért rendezett találkozón. Szünet után jött egy hullámvölgy, de Balogh Judit együttese ezen túltette magát, így holnap az 5. helyért játszik. 

Magyarország-Törökország 77-60 (21-14, 23-9, 19-20, 14-17)
Magyarország: STUDER 10/6, LELIK 8/3, GEREBEN 12/6, JUHÁSZ 15/3, Karagits 4. Cs.: TÖRÖK 12, Pusztai, Kányási 5, MÉRÉSZ 9, Boros 2, Angyal.

Studer Ágnes 6 másodperc elteltével beemelt triplája után Gereben Lívia is bevágott egy hármast, s a két távoli találat egy 10-0-ás huszáros magyar “repülőrajt” kezdetét jelentette. Később megtört a lendület, egy 6-0-lal feleltek a törökök. A negyed második felében csapatunk hullámzó játék mellett tartotta néhány pontos előnyét, a negyed végén Juhász hármasával ez 10-re nőtt.

A második szakasz elején ugyan 5 pontra feljött a török csapat, ám a szakasz második felében elsősorban Gereben, Mérész Beatrix és Török Ágnes remek megmozdulásainak köszönhetően egy lehengerlő, 21-3-as száguldást mutattak be fiataljaink, akik 20 pont fölötti előnyt szereztek a szünetre.

Térfélcsere után ugyan jött egy kis hullámvölgy, ám Balogh Judit időkérése után sikerült úrrá lenni a nehézségeken. Összességében a pénteki, oroszok elleni vereség után magát alaposan “összekapó” válogatottunk győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben, a csapat hatalmas mentális és fizikai erőről tett tanúbizonyságot.

Holnap U18-as együttesünk – soraiban a ma 9 percet játszó Pusztai Petrával – az Európa-bajnoki 5. helyért lép majd pályára.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!