A horvátokkal a csoport második helyéért – ELTE BEAC Kosárlabda

A horvátokkal a csoport második helyéért

Két nap után 1-1 U18-as válogatottunk mérlege a Sopronban zajló korosztályos A-divíziós Európa-bajnokságon. Ma 18 órától lányaink a horvátokkal játszanak, a tét a csoport második helye.

Az edzőnk, Balogh Judit által vezetett U18-as válogatott először végig vezetve, fölényesen 77-48-ra győzött Szlovénia ellen, a végeredményt szép tempóval Pusztai Petra állította be.

Következett a franciák elleni összecsapás. A franciák a nyitó fordulóban valósággal átgázoltak a horvát csapaton (88-37). Lelik Réka vezetésével remekül kezdtek a lányok, de a félidő végén jött egy hullámvölgy, s fordított az ellenfél. A második negyedben volt egy szédületes szakasza U18-as csapatunknak. Összeállt a védekezés, vagy 7 percen át nem tudtak kosarat dobni a francia lányok, s ebben a csapatunk számára remek periódusban Petra is játszott, védekezésével kivette részét a fordításból. A mieink egy 13-0-lal 9 pontos előnyt szereztek, amely sajnos a félidő végén 2-re zsugorodott.

A második félidőt jól kezdte csapatunk, ellépett 8 ponttal. Ettől kezdve azonban a francia csapat akarata érvényesült, amely a negyed végén fordított, a záró szakasz elején pedig elhúzott és nyert.

A horvát csapat a csoport másik meccsen 72-58-ra legyőzte Szlovéniát, így ma 18 órától a horvátok ellen a csoport második helye lesz a tét.

Átpillantva a C-csoportra, amelyből az ellenfelet kapja csapatunk a következő körben, azt látjuk, hogy ott hasonlóan alakulnak a dolgok, mint a mi négyesünkben. Spanyolország veretlen, a szerbek és a belgák 1-1 győzelemmel és vereséggel állnak, Litvánia pedig mindkét meccsét elveszítette. Ott ma a szerb-belga meccs dönt a csoport 2. helyéről. Amennyiben ma nyernek lányaink, s megszerzik a csoport 2. helyét, e mérkőzés vesztesével játszanak a folytatásban…

Iratkozzon fel hírlevelünkre!