BEAC-Farkasrét: ezüstérem spanyol földről – ELTE BEAC Kosárlabda

BEAC-Farkasrét: ezüstérem spanyol földről

Nagyszabású nemzetközi tornán vett részt Spanyolországban, Barcelona közelében a BEAC-Farkasrét U14-es csapata. A Kisné Havasi Kata és Kis Péter vezette együttes értékes ezüstérmet szerzett a tornán

A Barcelona szomszédságában található Mataro városában rendezett nagyszabású nemzetközi fiú és lány utánpótlás viadalon farkasréti lányaink képviselték a magyar színeket. A tornán U12, U14, U16 és U18-as korosztályokban zajlottak a küzdelmek, a farkasrétiek mezőnyében összesen 5 együttes, a mi lányainkon kívül 4 spanyol csapat indult.
A tornát megelőzően a lányok egy baecelonai városnézésen jártak és egy kis tengeri fürdés is belefért a programba. A külföldi csapatokat egy másik városkában, Calellában szállásolták el, ahol a lányok összebarátkoztak az ír és a belga fiú csapattal. Pikáns volt, hogy együtt nézték a belga-magyar Európa-bajnoki labdarúgó mérkőzést, amely előtt egyébként már a belgák jelezték lányainknak, hogy sok jóra ne számítsanak – a meccs után pedig ment a “zrikálás”.

A leány U14-es tornát körmérkőzés rendszerben rendezték, az első játéknapon egy, majd két, s végül ismét egy meccset játszottak lányaink. Az első két nap után a helyi, matarói csapat mellett a BEAC-Farkasrét maradt veretlen. A remek finálét végül a hajrában bedobott két triplával a vendéglátó együttes nyerte, a farkasréti lányok értékes ezüstéremmel térhettek haza.

BEAC-Farkasrét MVP

A leány U14-es torna legértékesebb játékosának a farkasréti Galus Dalma bizonyult. A szakvezetők értékelése szerint Bohus Emese is kitett magáért, igen eredményesen, ponterősen játszott, a cserepadról beszállva pedig főleg Bánszky Zita és Sághi Kata tudott lendíteni a csapat játékán.

A szakvezetők szerint vegyes színvonalú volt a torna, az U14-es lány mezőnyben akadtak gyengébb csapatok, de szoros, színvonalas, izgalmas mérkőzéseik is voltak lányainknak. Összességében a torna, s az, hogy egy a magyartól eltérő kosaras kultúrával találkozhattak, hasznos volt a lányoknak és mindenképpen segítette a fejlődésüket.

A csapat játékával megszerezve más csapatok szimpátiáját kint meghívást kapott a belga fővárosba, Brüsszelbe egy karácsonyi nemzetközi tornára.
Havasi Kata kiemelte: a kiutazó játékosok nevében is köszöni a BEAC női kosárlabda szakosztályának, hogy lehetővé tette a társaságnak a tornán való részvételt.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!