Edzőtábor és válogatottság helyett műtét és rehabilitáció – ELTE BEAC Kosárlabda

Edzőtábor és válogatottság helyett műtét és rehabilitáció

Bár remélte, a szó fizikai értelmében sajnos nem lesz túl mozgalmas nyara csapatunk ifjú irányítójának, Zana Klaudiának. Tehetséges, U16-os válogatott kerettag játékosunk térdét a tervek szerint szerdán operálják Székesfehérváron

A Tatabánya elleni, az amatőr bajnokság 5. helyéért lejátszott első mérkőzés első negyedének végén történt a sérülés – amely első látásra nem tűnt túl súlyosnak. Fájt, fájt, de Klaunak ilyen már korábban is volt, s amikor elmúlt a fájdalom, újra a pályán volt irányítónk. Sajnos a jelek szerint jó ideig nem láthatjuk őt kosarazni.

A mérkőzést követően csak nem akart gyógyulni a lába. Több orvosnál is járt, végül az MR-vizsgálat mutatta ki: elülső keresztszalagszakadás, részleges oldalsó szalagszakadás és porcleválás. Szerdán pedig műtét következik  Székesfehérváron, amelyet a térdspecialista Apkarovics Géza végez.

DSC_7209

Klau’ már vasárnap óta a kórház lakója. Kímélnie kell a térdét. Mint mondta, nagyon unja már a sok fekvést, de már látja: hosszabb ideig lesz ágyhoz kötve. Amikor kiderült, mi vár rá, nagyon elkeseredett. Tele volt tettvággyal, úgy tervezte,  a korosztályos válogatottal tölti a nyarat, s a felkészülés után augusztus elején olasz földön, Udinében játszhat az U16-os, A-csoportos Európa-bajnokságon.  Marad a szurkolás…

Az egyébként vele együtt érthetően szomorú család próbálta tartani benne a lelket. Mára már hellyel-közzel megbékélt a helyzettel. Ebben sokat segített, hogy a “futballőrült” família – különösen édesapja és két bátyja, akik közül a fiatalabb futballozik is – tagjaival együtt szoríthatott a labdarúgó válogatottért, amely meglátása szerint is rengeteget fejlődött, s amelynek remek meccseit óriási izgalomban nézték.

A várható felépülés idejével kapcsolatban többen többfélét mondtak, de még a legoptimistább vélemény is legalább fél évet jósol. Félő, a teljes 2016-17-es szezon a rehabilitáció jegyében telik majd. Ezzel kapcsolatban Klau’ azt mondta, mindent megtesz majd a mielőbbi felépülés érdekében, de nem szeretné elkapkodni, elsietni a visszatérést. Csak akkor kezd majd edzeni, amikor már teljesen egészségesnek nyilvánítják, s még ha fájdalommentesnek is érzi majd a lábát, nagyon bölcsen megvárja, amíg hivatalosan is gyógyult, azt nem akarja, hogy egy esetleges elsietett visszatérés után rásérüljön.

Mivel az operációt Székesfehérváron végzik, és ott készül szerdától a korosztályos válogatott, Klau tervezi, hogy esetleg majd a műtét után – a héten valószínűleg még bent kell maradnia a kórházban – meglátogatja a csapatot. Utána pedig mankózás, gyógytorna, s hosszú-hosszú rehabilitáció következik.

Sok erőt, kitartást hozzá, Klau’!

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!