Diadal és 5. hely a felnőtt másodosztályban – ELTE BEAC Kosárlabda

Diadal és 5. hely a felnőtt másodosztályban

Küzdelmes mérkőzésen a hajrában felülkerekedtek lányaink a harcos, jól küzdő, helyenként ügyesen kombináló, több rutinos, korábbi BEAC-játékos alkotta Tatabányán, s így megszerezték az 5. helyet a Női Amatőr Nemzeti Bajnokságban

Női Amatőr Nemzeti Bajnokság, az 5. helyért, 2. mérkőzés, Gabányi László Sportcsarnok

ELTE-BEAC Újbuda U23 – Tatabányai KC 59-47 (13-10, 17-15, 10-14, 19-8)

BEAC: PUSZTAI P. 15/3, Király 6, GOCSMAN 16/6, GYÖRGY 8, BARNAI 14. Cs: Pfandler, Hizsnyik, Tarnai, Freyer.

Az előző mérkőzésen térdsérülést szenvedett Klau’ nem állt Balogh Judit rendelkezésére, így Pusztai Petrára várt a feladat, hogy szervezze az együttes játékát, mozgassa a csapatot. Egy a támadóidő lejártát jelző dudaszó pillanatában beemelt palánkos triplával kezdte a meccset, a negyed közepén pedig az is állhatott volna a táblán: Pusztai-Tatabánya 9-2…Ez követően megtört a lendület, ellenfelünk zónája ellen több labdát is eladtak lányaink, s a Tatabánya ezekből könnyed ziccerekkel fordított. A negyed hajrájában György Timi  szerzett kosarat, majd ügyes akcióból Judie is megszerezte első pontjait.

A második szakasz Judie blokkjával, majd a gyors ellenakció végén Ágota kosarával kezdődött. Ismét megugrottunk, de megint jött egy hullámvölgy, eladott labdákkal, amelyeket a harcosan, keményen védekező ellenfél könnyű kosarakkal büntetve ismét egalizált. Ekkor emelt be egy hármast Ágota, s ez egy 9-0-s rohamunk kezdetét jelentette. A félidő vége ellenfelünké volt, 5 pontra feljött.

Igen tompán, lassan kezdtek lányaink szünet után. Judie ugyan “hátul” sorra kapkodta le a pattanókat, ám támadásban nem érezte a dobásokat, miként a többiek sem. A félidőt jól záró ellenfelünk viszont Szász Emese vezetésével lendületben maradt, s egy 6-0-lal átvette a vezetést. Szünet utáni első pontjainkat Judie szerezte. A folytatásban váltott vezetéssel haladtak a felek, a Tatabányát a Szász-Brixel-Mozsolics trió tartotta versenyben. A szakasz végén mi álltunk jobban egyetlen ponttal.

Ágota újabb hármasával indult a befejező etap. Judie is elkapta a fonalat, Timi szerzett közelről pontokat, sikerült szép, gyors akciókkal 9-3-mal indítani a negyedet. Ellenfelünkben már nem volt annyi erő, hogy fordítson, az utolsó percekben már kadettjeink játszottak.

Petra 15 ponttal, 6 lepattanóval és 5 gólpasszal zárt, Judie 14 pontja mellé – igaz 7/17-es “találati aránnyal” 26 (!) lepattanót szerzett, és volt 5 blokkja. Egy egy szívós, jól küzdő, s helyenként jól is játszó ellenféllel szemben értékes győzelmet aratva szerezték meg lányaink az 5. helyezést a Női Amatőr Nemzeti Bajnokságban.

 

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!