Többet ígért a remek első félidő – ELTE BEAC Kosárlabda

Többet ígért a remek első félidő

Pusztai Sára és Mau’ vezetésével remek első félidőt produkált csapatunk, amely az első 20 percben partiban volt a PINKK együttesével. Szünet után sajnos nagyon visszaesünk, jóval kevésbé játszottunk kosárra törően, agresszíven, mint az első félidőben, így végül a papírformának megfelelően biztosan nyert a PINKK

ELTE-BEAC Újbuda – PINKK Pécsi 424 55-91  (22-23, 19-21, 8-24, 6-23)

Gabányi László Sportcsarnok, 100 néző. V: Hervay, Menyhárt, Vida.

BEAC: PUSZTAI S. 25, Pusztai P., SÜLE 11/6, Horváth Sz. 2, Barnai 6. Cs.: DR. BAGI 6, Király 3, Reiner 2, György, Zana, Gocsman.

PINKK: BABKINA 18/12, SAROK 12, Laczi 4/3, Mojzes 6/3, ROBERTSON-WARREN 11. Cs.: Ruják 8, VUCSETICS 7/3, Nagy D. 2, HANDY 15/3, Sánta 2, Kovalcsik 6, Domokos.

Pál Szandi a múlt heti meccsen összeszedett sérülése miatt most nem játszott. Irányítónk, Pusztai Sára és a légiósai közül ezúttal Drammeh-t kihagyó PINKK centere, Robertson-Warren pontpárbajával kezdődött a meccs, játékmesterünk kétszer is gyönyörű  tempóval vette be ellenfelünk kosarát. Váltott vezetéssel haladtak a csapatok, majd Mau’ előbb kosár plusz büntetős játék, majd tripla formájában ért el 3 pontot, s 10-6-ra elléptünk. Mojzes Gina villanásaival közelített a PINKK, ám Mau a negyed közepén újabb hármassal vétette észre magát. A betörések utáni leosztásokból rendre ügyesen megjátszott Robertson vezérletével egy 6-0-s futással fordított a PINKK, ám a negyed hajrájában Sára bravúros kosaraival tartottuk a lépést, sőt kosár plusz büntetős akciójával vissza is szereztük a vezetést. Riválisunkat ekkor Sarok vette vállaira, s találataival visszaszerezte a vezetést a PINKK. A negyed Melinda szép találatával zárult, erőn felül tartottuk magunkat.

beac-pinkk meloSára továbbra is parádézott, a PINKK a Vucsetics-Srok duó jóvoltából tartotta szűk előnyét. Erősítés érkezett a lelátóra a MAFC valamelyik korosztályos csapata talán még a Fehérvári úton kezdte a “hangolást”. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, Ruják találatára Lili felelt szép duplával. A negyed közepén pedig az ezúttal a büntetőit is remekül értékesítő Sára a vonalról elért találataival visszaszereztük a vezetést. Sőt, Reiner Dóri is betalált büntetőből, s egy 8-1-es száguldással 5 pontos előnyt szereztünk. Babkina egy triplával ugyan felvillantott valamit klasszisából, s dobott egy triplát. Védekezésben fokozták a nyomást, ám ez rendre szabálytalanságokban nyilvánult meg. A félidő hajrájában azért be-becsúsztak hibák a büntetőknél. Fogyott az előny, sőt Babkina újabb hármasával fordított a PINKK.

Három Handy-kosárral kezdődött a második félidő, majd Babkina dobott ziccert, sajnos “bent maradtunk az öltözőben. Érthető időkérésünk és több, mint 3 perc után Reiner Dóri passzából Judie szerezte első kosarunkat szünet után. Sára vitatott egy esetet, s talán túl szigorúan azonnal technikait kapott. Judie jóvoltából próbáltunk a 10 pontos hátrány környékén maradni, de Babkina újabb triplát dobott. A helyzeteket kidolgoztuk, de többnyire ki is hagytuk, ebben a szakaszban eldöntötte a meccset a PINKK, Melinda blokkjai vittek némi színt sajnos elszürkülő játékunkba. A záró negyedben többnyire a kevesebb lehetőséget kapó játékosaink játszottak.

Balogh Judit: – Hajrá magyarok!

Laczka Miklós: – Az első félidőben gyengén védekeztünk, a BEAC pedig elkapta a fonalat. A második félidőben sikerült rendezni a védekezésünket, megmutattuk, hogy így is tudunk játszani, s ennek köszönhettük a nagy különbségű győzelmet.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!