Győzött a rutin – és a Tatabánya – ELTE BEAC Kosárlabda

Győzött a rutin – és a Tatabánya

Remek, végig kiélezett vérbeli rangadón a kiélezett helyzetekben higgadtabb, pontosabb Tatabánya nagy küzdelemben nyert U23-as csapatunk ellen

ELTE-BEAC Újbuda U23 – Tatabányai KC 61-64  (17-10, 12-24, 17-15, 15-15)

Gabányi-csarnok, Női Amatőr Nemzeti Bajnokság

BEAC: ZANA 9/3, Pusztai P. 12/3, Király 13/3, Szabó F. 8, BARNAI 10. Cs.: György, GOCSMAN 9/3.

Igen erős összetételben vártuk a Hepp-kupa ezüstérmesét, Judie és Flóra is ott volt a kezdő ötösünkben. SzamosiRita, majd Szász Emese, két korábbi BEAC-os játékos is triplával nyitott a vendégeknél. Ezt követően azonban a duplát majd triplát is szerző Klau vezérletével, szervezetten, jól védekezve egy 11-0-s rohammal megnyugtató előnyre tett szert csapatunk.

A második negyedben a Tatabánya bizonyította: nem véletlenül játszott szoros meccset az MTK-val a Hepp-kupa döntőn. 6-0-lal kezdtek a vendégek, majd Ágota és Lili villanásaival átmenetileg még vezettünk, kfejezetten élvezetes, színvonalas játék mellett.  A félidő végén azonban eladott labdáinkat, figyelmetlenségeinket kíméletlenül büntetve egy 16-5-ös rohammal fordítottak.

A második félidő Csicsai révén vendég kosárral kezdődött. Bár a mi lányaink gyorsabbaknak tűntek, a vendégek,  rutinjuk, jó helyezkedésük révén megakadályozták lányaink betörését a vendégek. Így aztán maradt a centerjáték, Judie vezérletével a szakasz közepén egy 6-0-s rohammal átvettük a vezetést. Rövid időre, mert új erőre kaptak a vendégek, s közeli dobásaik beestek, így ismét futhattak lányaink az eredmény s a Tatabánya után. Petra villanásaival tapadtunk ellenfelünkre.

A záró negyed ügyes akció után vendég kosárral kezdődött. Lili büntetőivel folytattuk az üldözést,

BEAC-Tbánya Klau 2Klau ügyes találatával pedig 1 pontra jöttünk föl. Timi fordíthatott volna, ám szép lerohanás végén rontott közelről. A szakasz közepén Flóra ugyancsak labdaszerzés utáni lerohanással fordított, időt kért a Tatabánya tapasztalt mestere, Lukács Sándor. Horváth Bianka bravúros, a palánk síkja mögül dobott kosarára Klau felelt. Izgalmasan alakult a hajrá, támadásról támadásra fordult a kocka. Bő 3 perccel a befejezés előtt Ágota kipontozódott. Kapkodtak lányaink, több labdát is eladtak, szerencsére az ellenfél nem igazán tudta ezt kihasználni. Bő perccel a vége előtt Petra duplája adott új lökést, 2 pontra zárkóztunk föl. Szász Emese dobott 15-tel a vége előtt duplát, majd Judie egy büntetőt értékesített, de fordítani már nem volt idő.

Kemény, küzdelmes mérkőzésen maradtak alul lányaink, a fejlődésükhöz sok ilyen szoros mérkőzésre lenne szükségük  – gratulálunk a jól játszó és nagyot küzdő Tatabányának. Fiatal játékosaink pedig most még hoztak néhány rossz döntést a végjátékban, de éppen az ilyen meccsek kellenek ahhoz, hogy hamarosan ezekben a kiélezett szituációkban már jól döntsenek!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!