Helytállás a hazai premieren – ELTE BEAC Kosárlabda

Helytállás a hazai premieren

A második negyed közepéig, elsősorban Mau’ extra egyéni teljesítménye révén csapatunk tartani tudta a lépést a győriekkel a hazai premieren, de a félidő végén egy 18-2-es rohammal a vendégek lényegében eldöntötték a meccset. Szünet után volt tartása csapatunknak, nem esett szét, de a Győr érvényesítve a papírformát biztosan győzött

ELTE-BEAC Újbuda – CMB Cargo UNI Győr  46-67 (15-14, 7-20, 11-19,  13-14)

Gabányi László Sportcsarnok, 200 néző. V: Gorka, Bognár, Gyuris.

BEAC: Pusztai S. 6, Pusztai P. 4, SÜLE 21/6, Bagi 6, BARNAI 9. Cs: Pál, Horváth Sz., Gocsman, Zana.

Győr: RADOCAJ 12, Török, LAKLÓTH 11/3, Grigalauskyte 11, GOREE 19. Cs: Varga, 3 Horváth K., Koch, Pap R. 7, Nagy R., Kovács,

Gyűltek a nézők, sok utánpótlás korú játékosunk, edzőink foglaltak helyet a lelátón, sőt a “testvércsapat” a MAFC férfi együttesének néhány játékosa is megtisztelte jelenlétével csapatunk hazai debütálását. Biztató taps fogadta pályára lépő kezdő ötösünket.

Kiosztásból Goree szép középtávoli tempóval a vendégeknek szerzett vezetést, Mau’ azonban ott folytatta, ahol a Vasas ellen abbahagyta, triplával nyitott. Az Európa-bajnok Radocaj is letette névjegyét egy duplával, de Süle Krisztina újabb hármassal vétette észre magát. Ezt követően centereink jeleskedtek védekezésben: előbb “Judie” remek helyezkedésének köszönhetően Goree ellen ítéltek joggal 3 másodpercet a játékvezetők, majd Bagi Melinda halászta el ügyesen a Grigalauskyte-nek címzett bejátszást. Támadásban kicsit túlpörögtek a lányok, ám a félpályánál a labdával meglóduló Maut derékon egy “fordulóra” elkapó Laklóth Anna ellen sportszerűtlen hibát ítéltek. Bedobta a büntetőket, de  támadásban csak ő jelentett veszélyt hazai kosárra.  A szakasz második felében a védekezés dominált, mindkét oldalon sok volt a rossz dobás, a pontatlanság,  ellenfelünk futott az eredmény s csapatunk után. A negyed utolsó percében Pusztai Petra révén büntetők formájában megszülettek az első pontok, amelyek nem az első 12 pontunkat szerző Süle Krisztina nevéhez fűződtek.

Grigalauskyte ügyes leosztás után szerzett kosarával átvette a vezetést a Győr, Pusztai Sára szép tempójával visszavettük. Ez meghozta az első negyedben “vaktöltényekkel” célzó irányítónk önbizalmát, aki a következő támadásunkat már triplával fejezte be. Agresszív csapdázó védekezésre váltottak a vendégek. Ellaposodott a játék, egymás hibáiból éltek a felek, kicsit egy kenguru meccsre emlékeztetett, hogy fél percenként kellett feldobás helyzetet ítélniük a játékvezetőknek, annyi volt a “földharc”. Laklóth és Goere villanásaival a negyed közepén fordított a Győr, időt kért edzőnk. Hiába villant újra Mau, a győriek válogatott bedobója elkapta a fonalat, egy triplát is beemelt, míg a mi támadójátékunk elég statikussá vált. Balogh Judit ismét kénytelen volt időt kérni. A második negyed közepétől “megálltunk” támadásban, 20-16-os vezetésünk után a Győr egy 18-2-es rohammal jelentős előnyre tett szert szünetig.

BEAC-győr Judie

Laklóth duplájával indult a második félidő, majd ügyes akció végén Mau átadását a remek ütemben belépő Bagi Melinda váltotta pontokra. Goree villanásaival 15 pont fölé nőtt a vendégek előnye, támadásban továbbra sem  tudtunk kibontakozni. Radocaj kosár plusz büntetős akciója után 20 pont fölé nőtt a hátrány. Megmutatkozott a tudáskülönbség, érződött, hogy élvonalbeli újonc együttesünk egy a nemzetközi porondon edződő élcsapattal találkozott. A negyed végén Judie villant, Mau’ büntetőivel pedig 20-on belülre kerültünk. Pap Regina találatával a befejező negyed előtt kerek 20 ponttal vezetett a Győr.

Ennek elején közel másfél percig nem esett kosár, majd Pusztai Sára passzát Judie váltotta pontokra. Varga felelt győri részről. Judie találataival értük el, hogy ne növekedjen a különbség, állandósult a 20 pont körüli győri előny, miközben egy ütközésnél Sára háta fájdult meg. A szakasz közepén Radocaj egy pazar “szólóval”, betöréssel igazolta, miért is mondhatja magát Európa-bajnoknak. A hajrában 15 éves reménységünk Zana Klaudia mozgatta a csapatot, s a vendégeknél is pályára léptek a fiatalok. A szurkolók mindenesetre nagy tapssal jutalmazták a küzdést, akarást.

Balogh Judit: – Leporoltuk a fehér mezeket.

Völgyi Péter: – Védekezésben fegyelmezettek voltunk, és bár a támadójáték akadozott, ez elég volt a győzelemhez.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!