Kanizsai állomás – drámai diadallal – ELTE BEAC Kosárlabda

Kanizsai állomás – drámai diadallal

Szinte végig az eredmény, s ellenfele után futó tartalékos csapatunk a második félidőben kétszer is nagy hátrányból remek sorozattal felállva fordított, s végül drámai küzdelemben nyerni tudott Nagykanizsán.

Kanizsai Vadmacskák – ELTE-BEAC Újbuda U23 54-55 (13-9, 17-9, 12-19, 12-18)

Nagykanizsa, Női Amatőr Nemzeti Bajnokság, nyugati csoport

BEAC: ZANA 6, PUSZTAI 16, Király 8, GOCSMAN 8/3, BARNAI 17. Cs:  Hizsnyik 2, Pálmai 2, Halmosi.

A hazaiak 4-0-lal indítottak, ám Barnai Judit, Gocsman Ágota és Király Lili révén egy 7-1-es rohamot bemutatva hamar fordítottak lányaink. A negyed második fele a hazaiaké volt, akik egy 5-0-s futással végül 4 ponttal megnyerték a nyitó szakaszt, úgy, hogy annak második felében Lili jóvoltából egyetlen duplára futotta csapatunktól.

A második szakasz elején lendületben maradtak a hazaiak, s bár csapatunkból a kadett korú Hizsnyik Dóra megvillant, a negyed első felét 12-4-re nyerte a hazai együttes, s előnye 10 pont fölé nőtt, érthető, hogy időt kért csapatunk szakvezetője. Ennek köszönhetően Gocsman és Barnai villanásaival sikerült 10 ponton belülre kerülni, ám a félidő egy kanizsai hárompontossal, s 12 pontos “vadmacska-vezetéssel” zárult.

A második félidő elején tovább mélyült a szakadék a két csapat között, szünet után 5-0-lal indítva már 17-tel vezettek a hazaiak. Ágota triplája adott óriási lökést csapatunknak, s indította a tetemes hátrány ledolgozását jelentő 17-0-s szédületes BEAC-rohamot. Ennek elején Judie villogott, majd Pusztai Petra is elkezdte “termelni” a pontokat, Zana Klaudia pedig ügyesen szolgálta ki őket, “dolgozott a kezük alá”. Emellett Judie és Ágota szépen kapkodták a lepattanókat – mindkét palánk alatt. Az azonban  várható volt, hogy a szervezett, koncentrált játék nem tarthat örökké, ebbe bizony elfáradtak a lányok. A szakasz vége egy 7-2-es hazai “részhajrával” zárult, 5 pont volt vendéglátóink előnye, azaz bőven “látótávolságon” belül volt ellenfelünk.

A záró etap elején a korábbi korosztályos válogatott Fuisz Viktória két duplájával, majd triplájával, azaz egy 7-0-lal ismét megugrottak a hazaiak. Másik kadett játékosunk, Pídí, azaz Pálmai Dóra kosara lendítette át a holtponton a lányokat. Ágota blokkolt, Judie és Petra vezérletével pedig egy 14-0-s “dübörgéssel” átvettük a vezetést. Ne hallgassuk el: a fordítást jelentő találat Király Lili nevéhez fűződött. Izgalmasan alakult a végjáték, amelyben előbb fordítottak a hazaiak, de Petra előbb egy duplát dobott, majd az utolsó percben értékesített két büntetőt. A végén a tripla kimaradt hazai részről, lepattanó után egy dupla ugyan jött a ellenfelünktől, de egyelen pont megmaradt az előnyből, így egy drámai mérkőzésen újabb győzelmet arattak fiataljaink, akik lényegében szinte csak akkor vezettek a meccsen, amikor igazán kell: a végén.

Zana Klaudia 6 gólpasszt osztott ki társainak, s blokkolt is egy hazai dobást. Gocsman Ágotának ugyan a dobás nem ment, ám 15 lepattanót szerzett, Barnai Judie pedig szinte erőn felül teljesítve, az edzésen megsérülő György Timi távollétében végigjátszva a meccset 17 pontos 23 lepattanós, igen “mutatós” dupla-duplával járult hozzá az önbizalom növelő sikerhez.

 

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!