NANB: hoztuk a kötelezőt a hazai premieren – ELTE BEAC Kosárlabda

NANB: hoztuk a kötelezőt a hazai premieren

A papírformának megfelelően magabiztos győzelmet arattak fiataljaink a nyeretlen, ám távolról igen veszélyes, 9 triplát dobó, szimpatikus tatai együttes ellen

ELTE-BEAC Újbuda U23 – Tatai SE 89-60 (26-18, 22-14, 16-8, 25-20)

Női Amatőr Nemzeti Bajnokság, nyugati csoport, Gabányi László Sportcsarnok,

BEAC:  ZANA 12, PUSZTAI P. 16/3, Király 9, Gocsman 10, BARNAI 24. Cs: György 2,  Pálmai 2, Pfandler 4, Halmosi 4, TARNAI 6.

A nyeretlen sereghajtó elleni meccsen esélyesként lépett pályára csapatunk. Emellett e találkozó arra is jó lehet egyrészt, hogy a keret kadett korú játékosai ismét edződjenek felnőttek ellen, másrészt, hogy az első csapat keretének fiataljai ne “rozsdásodjanak be”, azaz a válogatott Eb-selejtezői miatti szünetben ne essenek ki teljesen a játékból.

Zana Klaudia 6 másodperc elteltével vezetést szerzett, hamar felavatva a Gabányi-csarnok gyűrűjét. A tataiak egyenlítő kosara után Petra talált be, de erre is feleltek a vendégek. Nagy dobópárbajjal kezdődött a meccs, ami nem vet túl jó fényt védekezésünkre. 10-9-es vendég vezetés után Klaudia és Barnai Judit vezérletével egy 8-0-lal megugrott a társaság. Utána azonban harmadik triplájukat is bevágták a vendégek, s ez már sok volt Balogh Juditnak, aki időt kért. Jött egy újabb 7-0, majd egy újabb tatai tripla, ám ez, tekintettel arra, hogy milyen szorongatott helyzetből, s milyen gyorsan engedte el a tatai lány, megérdemli a bravúros minősítést.  8 pontos előnnyel zártuk a nyitó negyedet, de a 18 kapott pont – sok.

A második szakaszt agresszív letámadással, s labdaszerzések utáni könnyű kosarakkal, 6-0-s másfél perccel kezdtük. Utána támadásban kapkodni kezdtek a lányok, kimaradt pár közeli helyzet. Csapatunkban pályára lépett Pálmai Dóra, az ellenfélnél pedig játszott egy bizonyos Pálmai Nóra. Két perces kosárcsendünket Petra törte meg, ám egy ügyes akció végén triplával, majd egy büntetővel a 10 pontos lélektani határ közelébe küzdötte fel magát a Tata. Gyors ellentámadás végén a “mi Pálmaink” dobott szép kosarat. “Judie” vezérletével sikerült egy 7-0-lal ismét megugrani. Szünetben 16 pontos előnyünk volt.

Három kadett korú játékossal kezdtük a második félidőt. György Timi révén sikeres büntetőkkel indítottuk a 3. negyedet. Pfandler duplájával 20 pontosra nőtt az előny.  Átmenetileg büntetőkből szerezték pontjaikat a csapatok. A negyed hajrájában kifejezetten magas szerkezetű ötössel játszottunk, Halmosi Anna dobása után szédült be a labda. A játékban volt némi kavarodás. Ahogy az első két, úgy a harmadik negyedet is 8 ponttal nyertük.

Szép tatai kosárral kezdődött a záró 10 perc, Judie felelt. A vendégek szereztek egy-két bravúros kosarat, nálunk Tarnai Klári is betalált, előbb gyors ellenakció végén, majd támadó pattanó megkaparintása után. A tataiak beemeltek két triplát, s 20 ponton belülre kerültek.  Klau és Judie révén egy 10-3-as szakaszt produkáltak a lányok, s összességében hozva a papírformát biztos győzelmet arattak a hazai premieren.

Barnai Judie 24 pontos, 16 lepattanós dupla-duplát ért el.

NANB Gabányi

Iratkozzon fel hírlevelünkre!