Csak az utolsó negyed… – ELTE BEAC Kosárlabda

Csak az utolsó negyed…

Bár Szekszárdtól nem, a múlt heti szekszárdi formájától sajnos elég távol volt csapatunk ma este Komlón. A PINKK remek kezdése ellen nem volt ellenszerünk, riválisunk a 7. percben 19-0-ra vezetett. Lányaink ugyan “elvitték” a záró negyedet, de addigra már régen eldőlt a mérkőzés

PINKK-Pécsi 424 – BEAC Újbuda 89-48 (23-8, 25-12, 20-6, 22-21)

Komló, 200 néző . V: Minár, Jurák, Goda.

PINKK: Sánta 5/3, Ruják 3/3, DRAMMEH 18/3, HANDY 17/6, Tunstull 8. Cs: SAROK 8/6, Kovalcsik 7, Vucsetics 10, NAGY D. 11, Domokos 2, Seri, Mojzes.

BEAC: Pusztai S. 9/3, Süle 14/6, Király, Horváth Sz., Bagi. Cs: BARNAI 11, Pál 2, Reiner 9, György 1, Zana, Gocsman 2.

Mintha nem Franciaországban járt volna FIBA-Európa-kupa meccsen, hanem csak ránk “hegyezte” volna formáját a PINKK, a hazaiak nagyon “élesen” kezdtek, a mi lányaink pedig sajnos nem először “ragadtak be” a rajtnál. Tunstull duplája után Sánta, Ruják és Drammeh is beemelt egy-egy triplát. Nagy Dorottya is villant, alaposan állva hagyta csapatunkat a PINKK, hiába kért időt, s cserélt hármat edzőnk. A 7. percben, 19-0 után szerezte első pontjainkat Mau’ azaz Süle Krisztina. Ez a negyed végén egy 8-4-es rohamunk kezdetét jelentette, 19 pontról 15-re csökkentettük a hamar összeszedett hátrányt.

A második szalasz első felében kiegyenlített játék mellett őrizte 15 pont körüli előnyét a PINKK. Reiner Dóri villant kétszer, s pozitívum volt Zana Klaudia egy-két ügyes gólpassza, valamint Barnai “Judie” néhány ügyes megmozdulása. Sajnos a második negyed 3 percére szétesett a koncentráció, az első félidőt légiósa eredményességére építve egy 13-1-es rohammal zárta  PINKK.

Csikócsapattal kezdtük a második félidőt, s a játékrész közepén 7 hazai pont után Gocsman Ágota szerezte első pontjainkat szünet után. Fokozatosan nőtt a hazai együttes előnye, a negyed végén Puszai Sára dobott előbb két büntetőt, majd egy duplát, de így is több, mint 40 pont volt a hátrány.

A záró szakasz elején hármasával szereztük a pontokat, előbb “Judie” kosár plusz büntetős akciót mutatott be, majd Mau’, utána pedig Sára dobott hármast. A hajrára még ellenfelünk edzője visszavitte Drammeh-t és Handyt. A záró szakaszt Mau’ eredményessége révén megnyertük, Judie pedig 11 pontjával és 12 lepattanójával dupla-duplát ért el, de több pozitívum ebben a mérkőzésben nem nagyon volt.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!