Szép győzelem – kiemelt kadett segítséggel – ELTE BEAC Kosárlabda

Szép győzelem – kiemelt kadett segítséggel

A második negyed elején “robbantott” U23-as csapatunk, majd többször is feljött ellenfelünk, ám a folytonos felzárkózás a jelek szerint sokat kivett a szigetszentmiklósiakból. Lányaink a kritikus helyzetekben újítani tudtak, s a harmadik negyed végén bemutatott 8-0-s rohammal végleg lerázták magukról riválisukat, s végül fölényesen nyertek. A siker értékét növeli, hogy részesei vagy a meccset megelőző napon, vagy a találkozó délelőttjén is játszottak

BKG DSE – ELTE-BEAC Újbuda U23 56-77  (21-23, 17-20, 13-16, 5-18)

Szigetszentmiklós, Női Amatőr Nemzeti Bajnokság

BEAC: ZANA 15/3, PUSZTAI P. 16, Varga V. 2, GOCSMAN 14/3, György 6. Cs: KIRÁLY 16, Pfandler 4, Halmosi 4, Tarnai, Ajtony

Kosarakban gazdag, látványos játékkal indult a találkozó, Gocsman Ágota hamar beköszönt a hazaiaknak egy triplával. Triplázott Zana Klaudia is, ő abban az értelemben, hogy a tegnapi szekszárdi felnőtt, valamint a délelőtti kiemelt kadett meccs után hét végén ez már a harmadik mérkőzése volt. Pusztai Petrát nem nagyon tudták tartani a hazaiak, vezérletével tartották a lépést a lányok a tapasztaltabb szigetszentmuklósiakkal. Sőt, a negyed végén Varga Viki és Klaudia találataival mi vezettünk.

Szédületesen kezdték a lányok a második szakaszt, Klaudia, a két duplát is szerző Pfandler Csenge és a játékra jelentkező Király Lili jóvoltából egy 8-0-t produkálva 10-zel elhúztak. Klaudiának úgy tűnt meg sem kottyant, hogy 24 órán belül a harmadik meccsét játszotta, a második negyed közepén már 10 pontnál járt, biztosan tartotta előnyét csapatunk, Lili is hasznosan, eredményesen játszott. A félidő végén jött egy kis hullámvölgy, ezt kihasználva 5 pontra feljöttek a hazaiak.

Szünet után büntetőkkel közelített csapatunkhoz a hazai együttes.  Petra villant, amikor 1 pontra csökkent az előny. Ágota és Lili is betalált. A negyed második felében riválisunk ledolgozta hátrányát. Petra, Klaudia és Ágota jóvoltából, 6-ból 6 büntetőt értékesítve egy 8-0-lal ismét  8 pontos előnyt szereztek a negyed végén lányaink.

Ezt növelte 10-re a záró etap elején Halmosi Anna, majd az ő gólpasszát követően mutatott be egy kosár plusz büntetős akciót Gocsman. A harmadik negyed remek befejezése után a záró szakasz első 7 percét  11-2-re nyerve bebiztosították győzelmüket a lányok.  A hab a tortán Klaudia triplája volt, amellyel 20 pont fölé növelte előnyét együttesünk.

Összességében jónak mondható hétvégén vannak túl csapataink, hiszen a felnőtt együttes helyt állt Szekszárdon, a kiemelt kadett bajnokságban szép győzelmet aratott tartalékos együttesünk, amelyből többen is igen sokat hozzátettek az U23-as együttes fényes diadalához.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!