Volt tartásunk Tolnában – ELTE BEAC Kosárlabda

Volt tartásunk Tolnában

Bár a mérkőzés elején hamar jelentős előnyt szerzett a Szekszárd, a folytatásban tartani tudtuk a lépést ellenfelünkkel, s a záró negyedet megnyerve tartalékos csapatunk tisztes vereséggel hagyhatta el a játékteret

Atomerőmű KSC Szekszárd – ELTE-BEAC Újbuda 69-59  (21-15, 23-13, 16-13, 9-18)

Szekszárd, 300  néző. V: Gál, dr. Varga, Lövész.

Szekszárd: Studer Zs, Theodoreán 4, RIMARENKO 17/3, MANSARÉ 14, Barber 4. Cs: Studer Á. 2, Scsekics 8, ŐRI 7, DEMIROVIC 13, Tamis, Némedi, Süle G..

BEAC: Pusztai S. 8, Pusztai P. 6, SÜLE K. 14/6, Horváth Sz. 4, dr. Bagi 6. Cs:  PÁL 15/6, György 6, Reiner, Gocsman, Zana.

Eleve jelentős hátrányból indult csapatunk a szekszárdi összecsapásnak, Barnai “Judie” a Zalaegerszegen elszenvedett bokasérülése miatt csupán szurkolni érkezett Szekszárdra, a szintén sérült Kádár Kinga és Király Lili el sem utazott.

Mansaré támadó pattanó, Theodoreán pedig ügyes befutás után volt eredményes. Az ukrán Rimarenko pontjaival 2 perc elteltével 8-0-ra vezetett az agresszív védekezéssel kezdő hazai együttes elfogódott, több labdát eladó csapatunkkal szemben. Első pontjainkat 10-0-nál 3 és fél perc elteltével Pusztai Sára szerezte ügyes betörésből. Időkérésünk után jött Pál Szandi és Görgy Timi, Bagi Melinda megvillant, majd Sára újra betalált, 12-6-ra feljöttünk. Mau’ , Süle Krisztina is megvillant egy triplával, s 14-10-nál a hazai edző, Magyar Gergely kért időt. Utána két cserejátékosa, Studer Ágnes, valamint Demirovics révén egy 5-0-t mutattak be a hazaiak, majd ügyes alapvonali bedobás figurát követően Melinda talált be. A negyed végén az utolsó szó a mi csapatunké volt, Mau’ újabb triplát dobott, 6 pontos hazai vezetéssel zárult a nyitó etap.

A második szakasz Scsekics 4 pontjával kezdődött, miközben az amúgy is centergondokkal küzdő csapatunkban György Timi 3 személyinél járt. Sajnos ez a negyed is olyan nyomasztó hazai fölénnyel kezdődött, mint az első, 7-0-s hazai roham után éppen Timi dobta első kosarunkat e negyedben – kár, hogy a bónusz büntető kimaradt. Süle és Demirovics pontpárbajának jegyében állandósult a 10 pont körüli hazai vezetés. A szakasz közepén Mansaré duplájával, s Rimarenko hármasával 14-re nőtt a hátrány, nálunk nem akadt segítője Sülének, Balogh Judit pedig időt kért. Mau ugyan újra betalált, de ebben a szakaszban szinte teljesen magéra maradt, ráadásul úgy tűnt, a félidő végére el is fáradt. Hiába akadozott a hazaiak játéka zónánk ellen, nem csökkent a különbség. Rimarenko kosara zárta az első félidőt, szünetben 16 ponttal vezettek a hazaiak, csapatunk pontjainak felét szerezte Mau’.

Szünet után több, mint másfél perc eltelével Mansaré révén a Szekszárd szerezte az első kosarat, ügyes kiosztásból Pál Szandi felelt hármassal. Mansaré eredményessége révén 20 pont fölé nőtt a hazai csapat előnye. Bár sikerült közeli helyzeteket kialakítani, a dobásoknál megremegtek a kezek, 6 perc alatt az egyetlen Pál-triplával gyarapítottuk pontjaink számát. Szandi újabb villanásaival, majd Horváth Szilvi büntetőivel egy 8-0-s rohammal a 10 pontos lélektani határ közelébe küzdötte fel magát csapatunk. Rohamunkat s lendületünket Őri Györgyi pozíciójáték utáni kosara törte meg.  A parádés negyedet hozó, benne 11 pontot szerző Szandi újabb kosarával a negyed végén túljutottunk a 40 ponton, de a hazaiak biztosan vezettek.

A befejező negyed Őri büntetőivel kezdődött, ám erre az egy büntetőt értékesítő, valamint triplával jelentkező Szandi, valamint az ügyes betörésből betaláló, s az esetnél Mansarét “kipontozó” Melinda révén 6 ponttal feleltünk, s megint feljöttünk 15-re. Sőt, Pusztai Sára találatával tovább faragtunk a hátrányon, szenvedtek a hazaiak a védekezésünk ellen. A hajrában Pusztai Petra is szerzett 3 szép kosarat, miközben ahazaiak szinte csak büntetőkből találtak a kosarunkba, így összességében, bár nyerni nem volt esélyünk, ezen a meccsen , de volt tartásunk, s a záró szakaszt megnyerve tisztes vereséget szenvedett csapatunk, amely emelt fővel jöhetett le a pályáról.

Magyar Gergely: – A győzelem megvan, még ha nem is olyan játélkkal, amilyet reméltünk. Van négy hetünk a PEAC elleni meccsig, amelyen remélem, újra  a szebbik arcunkat mutatjuk.

Balogh Judit: – Az is játszott, aki nem, és aki játszott, ő pedig nem.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!