A végére elfogyott az erő – ELTE BEAC Kosárlabda

A végére elfogyott az erő

Szombaton délután a harmadik napon  a harmadik felkészülési mérkőzését játszotta felnőtt csapatunk. A második pasaréti mérkőzés végére elfogyott az erő, a Vasas visszavágott lányainknak

Vasas Akadémia – ELTE-BEAC Újbuda 57-37 (18-9, 13-13, 8-11, 18-4)

Pasarét, női felkészülési mérkőzés, V: Menyhárt, Jurák.

Vasas: Aho 5/3, BAJNÓCZI 9/3, ADAMECZ 21, Zsilinszky, Solymosi 2. Cs: FARKAS 7/3, Tóth T. 4, Dobos 7, Wéber 2, Gundel-Takács, Markó, Cymmer.

BEAC: Pál 9, Süle 8/3, Király 4, Horváth Sz., Barnai 2. Cs: Gocsmann, György, PUSZTAI 9, dr. Bagi, Kádár, Reiner 5.

Már a péntek esti pasaréti mérkőzést – és tegyük hozzá: lányaink szép győzelmét – követően fáradtan támolygtak le a játéktérről lányaink. Ez a fásultság a szombati meccs elején is érezhető volt, Adamecz Lilla vezérletével 8-0-lal nyitott a Vasas. A 4. percben Barnai Judit szerezte csapatunk első pontjait, s a center találata nagy fordulatot hozott. Süle Krisztina “rámolt be” egy hármast, majd Pusztai Sára zsnórban 4 büntetőt, miközben a hazaiak lendülete megtört, s egy 9-2-es futással 10-9-re feljöttünk. Sajnos ezzel azonban – már ami az első negyedet illeti – csapatunk ellőtte puskaporát, a szakasz úgy végződött, ahogy kezdődött: egy 8-0-s hazai futással.

A két középső szakaszban elsősorban Pál Szandi eredményességére, valamint Süle, illetve Reiner Dóri egy-két villanására alapozva tartani tudtuk a lépést a hazaiakkal. Lányaink fizikálisan s mentálisan a záró 10 percre fáradtak el teljesen. Ennek elején Király Lili két kosarának örülhettünk, de a  Vasas Adamecz, valamint a pontjait a hajrára tartogató Bajnóczi Viktória vezérletéve elhúzott, s megérdemelten győzött.

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!