Városmajor után Pasarétet is “meghódítottuk” – ELTE BEAC Kosárlabda

Városmajor után Pasarétet is “meghódítottuk”

Hullámzó teljesítményt nyújtva, remek hajrával az MTK elleni győzelmet követően nagy küzdelemben a Vasas csapatát is legyőzték lányaink

Vasas – BEAC Újbuda 55-62 (10-17, 17-15, 17-10, 11-20)

Pasarét, felkészülési mérkőzés. V: Csabai-Kaskötő, Vida.

Vasas: Cymmer 6/3, Aho 5,  Adamecz 6, Zsilinszky 4, Dobos 6. Cs: BAJNÓCZI 8/6, Farkas 2, Tóth T., MARKÓ D. 16/6, Wéber 2, Gundel-Takács, Kulcsár.

BEAC: PUSZTAI 6, SÜLE 15, Gocsman 3/3, Horváth Sz. 3, Dr. Bagi 3. Cs: PÁL 13/3, Kádár, REINER 8, György 2, Barnai 6, Király 3.

Másfél perc elteltével ügyes akció végén Süle Krisztina szerzett vezetést, majd következett a pasaréti csarnokot meglehetősen jól ismerő Gocsman Ágota demoralizáló triplája a támadóidő végén. Aho Nina kosara után a bónuszt kihagyta, ám a lepattanóból a Vasas másik kisembere, a lengyel Ktarzyna Cymmer szerzett kosarat. Egységes csapatmunkával egy 7-0-t bemutatva elléptünk. A már pénteken is látott sorcsere nem törte meg a lendületet, Reiner Dóri rögtön szép duplával köszönt be a hazaiaknak. A negyed hajrájában előbb Bajnóczi Viktória, majd Markó Dorina emelt be egy-egy triplát.

“Belőtték” magukat a hazaiak, a második szakasz elején Markó újabb hármast dobott, majd Cymmer is betalált távolról. Ha szűken is, de vezettünk. Pusztai Sára pazarul hozta kihagyhatatlan helyzetbe a remek ütemben belépő Barnai Juditot, s Király Lili is megvillant középtávolról. A félidő hajrájában Pusztai két kosárral gondoskodott róla, hogy be forduljon a kocka.

A második félidő elején Reiner Dóri két szép kosarat szerzett, majd jött egy 4 perces hosszú s mély hullámvölgy. Előbb túlpörögtek a lányok, majd elkezdték “tologatni” a labdát a felelősséggel együtt, s nem tudtak kosárra dobni a támadóidő alatt,. A védekezésében az agresszivitást fokozó Vasas többször is hibázásra tudta kényszeríteni lányainkat. A lelkes hazaiak ekkor pontosan, gyorsan játszva egy 11-0-t bemutatva fordítottak. Ekkor Süle megbontotta a védelmet, s remekül játszott Horváth Szilvi elé, aki megtörte hosszú kosárcsendünket. Átlendültünk a holtponton, s “tapadtunk” a Vasasra, amelyben Markónak minden bejött – illetve bement.

Cymmer egy jó büntetőjére Mau’, azaz Süle vezérletével zsinórban 9 ponttal feleltünk. A fordításban Bagi Melindának is fontos szerep jutott. Egy támadó pattanó után betalált, majd szépen blokkolt egy Dobos-dobást.  A végjátékot pedig a Pál-Pusztai kettős “intézte el” , előbbi középtávolról, majd bő perccel a befejezés előtt a hárompontos köríven túlról is betalált – megadva a kegyelemdöfést ezzel a Vasasnak, utóbbi pedig remekül szervezve a játékot jól “dolgozott” társai keze alá.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!