2014 magyar sportcsillag osztondij

A tanév második félévére is meghirdetik a Sportcsillagok Ösztöndíjat!

2016. 02. 01.
2014 magyar sportcsillag osztondij

Az ösztöndíjprogram célja a felsőoktatási intézmények azon hallgatóinak támogatása, akik a jövőben olimpiai/paralimpiai sportágakban kiemelkedő sikereket érhetnek el. Jelentkezni február 25-ig tudtok!

Február 25-ig lehet pályázni a kormányrendelettel létrehozott állami, 2015/2016-os tanév 2. félévére vonatkozó Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramra. A program szakmai partnere a Magyar Olimpiai Bizottság, a kiírás a mob.hu oldaláról is letölthető.

Az ösztöndíj célja a felsőoktatási intézményekben hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai/paralimpiai sportágakban sportoló azon hallgatók támogatása, akik tanulmányaik ideje alatt eséllyel rendelkeznek arra, hogy olimpiai/paralimpiai versenyszámban Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/paralimpiai érmet szereznek.

Az ösztöndíjprogram lebonyolításával összefüggő feladatokat továbbra is az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága látja el.

A támogatás elnyerésének feltétele, hogy a pályázó teljesítse a felsőoktatási intézmény által előírt tanulmányi eredményeket és a Magyar Olimpiai Bizottság által meghatározott sportolói kötelezettségeket.

Decemberben dr. Szabó Tünde az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára és dr. Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár átadta a kiemelkedő sportteljesítményt nyújtó egyetemi és főiskolai hallgatóknak a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíját.

Az előző félévben tizenkilenc sportágban összesen 197-en jelentkeztek, ebből 109-en részesültek a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjában. Az olimpiai, paralimpiai éremmel rendelkezők havonta 204 ezer forint nettó ösztöndíjat kapnak, az éremesélyesek 170 ezer forintot. A világbajnoki érmesek 170 ezer, az éremesélyesek 136 ezer, az Európa-bajnoki érmesek 136 ezer, az Eb-esélyesek pedig 104 ezer forintot kapnak. Az ösztöndíjprogram előző kedvezményezettjei 29 különböző felsőoktatási intézmény hallgatói.

Korábban beszámoltunk róla, egyetemünkről három hallgató, Burján Csaba (ELTE-TTK; gyorskorcsolya), Papp Gergely Márton (ELTE-ÁJK, evezés) és Simán Fanni (ELTE-PPK, kajak-kenu) is szerepelt a díjazottak névsorában.

Az aktuális pályázatra a jelentkezés határideje: 2016. február 25.

Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj jelentkezési felhívás

Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj jelentkezési lap

Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj jelentkezési útmutató

Forrás: mob.hu

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech