Eddz együtt sztárfutókkal a BEAC-ban!

Az ELTE sportegyesülete szeretettel vár minden érdeklődőt, aki a hosszútávfutás legjobbjaitól sajátítaná el a futás mikéntjét.

Staicu Simona, az ELTE BTK mesterszakos hallgatója, 5-szörös magyar bajnok, olimpikon maratoni futó idén elnyerte az ELTE sportösztöndíját és ennek keretében tart futóedzéseket az ELTE-BEAC Polythlon Klub szervezésében. Simona szerint egy amatőr sportolóra is igaz: „Ha már fut, vegye komolyan. Ha már szánt rá időt, akkor azt használja ki rendesen. Szerintem mindenki örül annak, ha látja a fejlődést.” Munkáját három szóval jellemezhetjük: profizmus, szorgalom, kitartás – ezért érdemes vele edzeni.

- Mikor és hol vannak az edzések?

Szerda délután 18-19.30-ig tart Simona edzéseket. Találkozási pont a BEAC-on, a Polythlon szertár előtt: Bogdánfy utca 10. fszt. 12. (a csarnok bejáratánál).

Fotó: MTI/Kovács Tamás

- Kiket vártok, milyen az edzés felépítése?

A Polythlonban minden sportágban, így futásban is három szinten tartunk edzéseket: kezdő – középhaladó – haladó. A kezdők Keresztesi Gittával felváltva séta-futással kezdenek és fokozatosan jutnak el az 5 km teljesítéséig. A haladók már 20 km-t vagy a felett futnak.

Simona edzésére azokat – a középhaladókat – várjuk, akik túl vannak az első 5-6 km-es távon, és szeretnének eljutni a 10km-es táv közelébe, esetleg azon túl.

A bemelegítés után futóiskolai feladatokkal, személyre szabott résztávokkal és ismétlésszámmal mindenki a maga tudásának megfelelően tud fejlődni, gyorsulni, miközben egy szuper kis csapatnál bővítheti ismereteinek és ismerőseinek körét.

- Mennyi a tagdíj?

Hallgatóknak a tagdíj a Polythlon ETK csapatán belül havi 1.300 Ft, az edzésért külön nem kell díjat fizetni. Az éves tagdíjért kapsz egy ELTE-s technikai futófelsőt, felkerülsz a levelezőlistára, részt vehetsz a csapat többi edzésén, rendezvényein, edzőtáboraiban, a közös bulikon.

- Kit keressenek az érdeklődők?

E-mailben keressétek Keresztesi Gittát a [email protected] címen. Tárgynak írjátok oda, hogy: „Simona”.

Tudj meg többet Simonáról az alábbi interjúból.