Téged is várunk a márciusi II. Eötvös Emléktúránkon!

Egyetemünk egykori rektorának és a BEAC alapítójának, Eötvös Lorándnak a tiszteletére szervezzük meg az Emléktúrát, hiszen Eötvös Loránd maga is a magyar természet-járó mozgalom jeles személyisége volt. Szeretnénk így hagyományteremtő módon – mi ELTE-s természetjárók – minden félévben megemlékezni egykori sporttársunkról, aki egyetemi és sportvezetőként kiemelkedően sokat tett az ELTE sportéletéért.

Túránk Máriabesnyőről indulva a Gödöllői-dombság rejtett értékeit keresi fel, és járja körbe néhány kivételes érdekességét. Hogy minél szélesebb körben tudjatok hozzánk csatlakozni, két különböző nehézségű túrát ajánlunk majd figyelmetekbe, melyeknek nyomvonala egy ideig együtt halad, majd lehetőségetek lesz választani, hogy melyik túravezetőnkkel tartotok:

1. Egy rövidebb, 12-15 km-es túra, amely egy lassabb, kellemesebb tempójú kikapcsolódást ígér. Ezt mindenki számára ajánljuk, kezdőként is könnyen velünk tarthatsz.

2. Ha kicsit nagyobb kihívásra vágysz, akkor egy hosszabb, de ugyancsak kellemes 18-21 km-es túrát javaslunk majd neked.

Találkozó időpontja: 2011. március 4., vasárnap 8:15

Találkozópont: Budapest, Keleti pályaudvar, főbejárat
(innen Máriabesnyőig fogunk menni, a jegyet idáig vegyétek!)

Visszaérkézés: A koraesti órákban Budapestre, szintén vasúton.

Kérjük, hogy jelezd felénk, hogy előreláthatólag melyik túraútvonalon számíthatunk rád (természetesen nem kőbevésett, amit megjelölsz, ezzel csak a program szervezését segíted számunkra).

További információ és jelentkezés: Turi Zsolt, ELTE sportösztöndíjasnál: tuzraai kukac inf.elte.hu, +36 30 461 3931

Forrás: http://tura.elte.hu/