Korkep mix cik Robi

Bajnoki győzelemmel és kitüntetésekkel indult a tavaszi szezon

2017. 03. 22.
Korkep mix cik Robi

Kosárlabda szakosztályunk a junior országos bajnoki cím megszerzésével került a reflektorfénybe, míg az évtizedek óta eredményes atlétikaedzőnk, Szabó Imre rövid időn belül két elismerésben részesült.

Eheti hírkavalkádunk fő csapásvonalául az atlétika és a modern jazztánc szolgál. Sportolóink, edzőink teljesítményét mindkét szakágban elismerések övezték: Szabó Imre atlétika mesteredzőt két kitüntetéssel köszöntötték, miközben tanítványa, Csere Gáspár bronzérmet szerzett a Jeruzsálemi Maraton 10 km-s számában. Elismerő szavakat kaptak és díjesőben részesültek táncosaink az Országos Felnőtt Táncművészeti Fesztiválon: mindhárom koreográfiánk és előadásunk elnyerte a szakmai zsűri tetszését. Egyetemi válogatottjaink feledhető hetet tudnak a hátuk mögött a MEFOB bajnokságokban, így a csapatsportok és labdajátékok becsületét ezúttal a BEAC-Csata Újbuda Kosárlabda Akadémia junior bajnoki címe mentette meg.

Atlétika

Harmadik helyen futott be Csere Gáspár a Jeruzsálemi Maraton 10 km-es távján! Riói olimpiát is megjárt sportolónk szívesen tért vissza a Szentföldre, ahol a versenyzés történelmi, szakrális élményén túl újabb medállal gazdagította kollekcióját. A mi fiunk 32:59 perces időeredménnyel teljesítette a távot és harmadikként szakította át a célvonalat. Gazsi elégedetten értékelte teljesítményét :

"Ismét nagy élményt jelentett Izraelben futni, hálás vagyok ezért a lehetőségért! Örülök a bronzéremnek, hiszen az erős mezőnyben is helytálltam - továbbá jó érzéssel tölt el, hogy a versenyzés terén újra formába lendültem! Az első tíz célba érkező között heten is etióp származásúak, tehát nem volt könnyű dolgom. A verseny első fele taktikázással telt, majd hat km körül egy meredek emelkedő közepette erős iramváltás történt. Ez eléggé megviselt, szét is zilálódott az élmezőny... Hála Istennek, sikerült visszazárkóznom a második helyezetthez, akivel leráztuk a további üldözőket. Az utolsó két km nagyon kemény volt, de végül sikerült megtartani a dobogós helyezést."

Cheerleading

Ismét rivaldafénybe kerültek cheerleadereink! A víz világnapjának alkalmából a Széchenyi Gyógyfürdőben lépett fel a Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának betétprogramjának számító Cheer MEFOB-on remeklő társulatunk. A rendezvény másik apropóját a 17. FINA világbajnokság szolgáltatta. Az eseményen megjelenő magyar szinkonúszó válogatott tagjai bemutatójukat követően csatlakoztak a önkéntesekhez és tömeges vízi szelfizési magyar rekordot állítottak fel 117 nappal a budapesti vizes vb rajtja előtt.

Dunai Regatta

Nevezz és evezz az év sportfesztiváljának kikiáltott regattán! Bedugul a Duna, azaz az Antall József Tudásközpont immáron ötödszörre hozza el az evezősök egyetemi majálisát, amelynek célja, hogy az egyetemisták körében minél szélesebb körben népszerűsítse a sportos életmódot, lehetőséget teremtsen a közösségépítésre és felhívja a figyelmet a Duna sokszínű használatára. Szeretnéd te is az egyetemed csapatát erősíteni? Engedd szabadon a benned rejlő sárkányt és jelentkezz március 24-ig!

Futsal

eltebeacffifutsal

(férfiak – NB II., Közép-nyugati csoport, felsőház) REAC Sportiskola – ELTE-BEAC 8-2

(nők – NB II., Nyugati csoport) Készenléti Rendőrség Sportegyesület– ELTE-BEAC 6-2

Kézilabda

Balszerencsés tizenhármas: ideje korán búcsúzhat női csapatunk a MEFOB további küzdelmeitől. Aligha dolgozható le az hátrány, amit Divéki Péter vezette csapatunk a pécsiek elleni odavágón összeszedett. Lányaink a két fél két évvel ezelőtti párharcából okulva azzal a szándékkal utazott a Mecsekaljára, hogy reális esélye maradjon a továbbjutásra. Akkor a hazai környezetben aratott ötgólos győzelmünk is kevésnek bizonyult - összesítésben három találattal múltak felül a PTE legjobbjai. Azóta sokat erősödött mindkét gárda: nem hiába, az első félidő 28. percéig döntetlent mutatott az eredményjelző. Lányaink nyitott védekezése hátrébb szorította az ellen magas átlövőit, rengeteg labdát szereztek belőle, de a pontos befejezések és a könnyű gólok elmaradtak. Felállt fallal szemben mindkét csapat szenvedett, míg a játékrész utolsó perceiben a hazaiak lesipuskás módon használták ki egyéni hibáinkat. A második félidő elején végleg elment a hajó: öltözőben ragadt csapatunk hátránya egyre csak nőtt. Egy-egy vitatható bírói ítéletnek köszönhetően majd' két percig kettős emberhátrányban támadtunk, ami a mérkőzés hajrájában abban ütközött ki, hogy csapatunk tagjai elfáradtak. A végső dudaszó jelképesen is felfogható: 13 gólos hátrányt nehéz lesz ledolgozni a visszavágón.

(nők – MEFOB, negyeddöntő) Pécsi Tudományegyetem – ELTE-BEAC 28-15 (11-8)

(nők – Budapesti Egyetemi-Főiskolai Bajnokság) SOTE – ELTE-BEAC 18-17

Kosárlabda

Csak egy maradhat: junior bajnok a BEAC-Csata Újbuda Kosárlabda Akadémia! Négy napon át összesen 20 mérkőzést vívtak az ország legjobb junior csapatai a Gabányi László Sportcsarnokban. Tursics Krisztián vezette női együttesünk egyedüliként maradt veretlen a nyolcas döntőben: a csoportmérkőzések során a szekszárdiak, a pécsiek és a százhalombattaiak is behódoltak a mieinknek. A soproniak elleni elődöntőben sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, amikor a záró negyedben lányaink óriási hajrát nyitottak és kiváló dobóformájuknak hála a maguk javára fordították a mérkőzést.

Bajnoki mérkőzéséket messze felülmúló hangulatban kezdődött a finálé az évadban eddig veretlen Vasas Akadémia és a hazai pályán játszó BEAC-Csata Újbuda KA lányai között. Idegesen kezdtek a csapatok: másfél perc után Angyal Barbara betöréséből született az első kosár. Az ellenfél nyugodott meg hamarabb, több ponttal is megléptek, de a nyitónegyed utolsó perceire hölgyeink szigorítottak a védekezésünkön. Kétszer is érdemi dobás nélkül zárult a Vasas támadása, így Lelik Réka második triplájával 17-16-ra már a mieink vezettek. A folytatásban Pusztai Petra és Lelik Réka duója elképesztő pontgyártásba kezdett: a BEAC-Csata pillanatok alatt faképnél hagyta derekasan küzdő ellenfelét és 15 pontos előnyre tett szert. Ezt a különbséget a harmadik negyed zárásáig stabilizálni tudták lányaink. A fővárosi riválisnak a hajrában került először a tízpontos lélektani határon belülre, viszont a jó százalékkal értékesített büntetődobások átlendítették hölgyeinket a holtponton. Az utolsó percek valóságos örömjátékot hoztak: Lelik Réka 28. pontjánál felrobbant a csarnok, míg egy perccel a vége előtt legjobbunk 32. pontjánál állva tombolt a publikum. Junior bajnok a BEAC-Csata Újbuda KA csapata!

(nők – junior bajnokság, csoportmérkőzés) BEAC-Csata Újbuda KA – KSC Szekszárd 84-68 (18-30, 18-15, 24-15, 24-8)

(nők – junior bajnokság, csoportmérkőzés) Százhalombattai KSE – BEAC-Csata Újbuda KA 42-96 (11-11, 14-34, 8-36, 9-15)

(nők – junior bajnokság, csoportmérkőzés) BEAC-Csata Újbuda KA PEAC Kosárlabda Akadémia Pécs 86-57 (26-19, 15-16, 28-13, 17-9)

(nők – junior bajnokság, elődöntő) BEAC-Csata Újbuda KA Soproni Darazsak 79-65 (18-20, 16-16, 17-19, 28-10)

(nők – junior bajnokság, döntő) BEAC-Csata Újbuda KA Vasas Akadémia 84-75 (23-21, 27-13, 16-18, 18-23)

Vereséggel zárták női és férfi kosarasaink a MEFOB alapszakaszt! Legényeink Mosonmagyaróváron, hölgyeink hazai környezetben léptek pályára az utolsó játéknapon: mindkét csapatunk remekül kezdte a maga összecsapását, kézben tartották az események alakulását, így pár pontos előny birtokában vonultak pihenőre. Fordult a kocka a folytatásra: egy teljes negyednyi rövidzárlat megpecsételte mind fiaink, mind lányaink sorsát. Női együttesünk remekül működő védekezése hagyta cserben a Széchenyi István Egyetem legjobbjai ellen, míg férfi kosarasainkat támadójátéka hagyta cserben a záró felvonásra. Mayer Patrikéknak a hosszabbításban lehetősége nyílt a szép búcsúra, de a mélyponton nem sikerült átbilleniük és a ráadásban lenullázta őket kisalföldi vetélytársuk. Nyugati csoportban szereplő gárdáink az utolsó előtti pozíciókban zártak. Folytatás a helyosztókon!

(férfiak – MEFOB, Nyugati csoport) Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem MOGAAC – ELTE-BEAC 102-88 (19-25, 20-24, 24-27, 25-12, 14-0) - hosszabbítás után

(nők – MEFOB, Nyugati csoport) ELTE-BEAC – Széchenyi István Egyetem 58-67 (18-14, 15-14, 13-23, 12-16)

beac-ffi-kosar-nbii

(férfiak – NB II., Közép csoport) Treff 07 SE – ELTE-BEAC 54-77 (14-17, 12-17, 15-13, 13-30)

(nők – Budapest Bajnokság 'A' csoport) ELTE-BEAC – BEAC Muff 37-50 (8-15, 11-12, 7-10, 11-13)

Labdarúgás

(férfiak – BLASZ III/2.) Mahatma Gandi – ELTE-BEAC I. 2-4 (1-3)

(férfiak – BLASZ IV/4.) ELTE-BEAC II. – RTK Vasló II. 2-3 (2-2)

Modern jazztánc

Nem mindennapi elismeréseket gyűjtöttek be Wéber Ediék a XXVI. Országos Felnőtt Táncművészeti Fesztiválon! Tizenöt hölgyet és egy urat felvonultató modern jazztánc társulatunk három koreográfiával indult el a kortárstáncok csoportos, valamint duett kategóriájában. A színvonalas rendezvénynek a XVI. kerületi Erzsébetligeti Színház adott otthon, ahol országosan elismert zsűri értékelte a produkciókat. A művészeti iskoláktól és több évtizedes tapasztalattal rendelkező koreográfusoktól hemzsegő hét társulatos mezőnyben számos díjat is bezsebeltek sportszervezőnk által megálmodott előadásaink. A Pécsi Balett igazgatóját és a Madách Színház koreográfusát is felvonultató zsűri legnagyobb örömére Street View című csoportos előadásunk táncszínházi hangulatot varázsolt a színpadra. Csoportos elsőségük mellett a többi darabunk is dobogós helyen zárt. A Lélektükör című koreográfiánk Pék Kriszti és Szén Lilla előadásában csupa pozitív visszajelzést kapott a döntnököktől és a duett kategóriájában a második díjat érdemelte ki. A BachMachine című koreográfiánk révén a pódium legalsó fokára is felfért egy produkciónk.

Sportdiplomácia

Kitüntetésekkel ismerték el Szabó Imre munkásságát! Nemzeti ünnepünk alkalmából kétszer is köszöntötték Atlétika Szakosztályunk vezetőedzőjét. Évtizedek óta sikeres szakemberünk előbb az "Újbuda kiváló edzője" elismerésben részesült az Újbuda Önkormányzata 1848-49-es eseményekről szóló megemlékezésének keretein belül. A mesteredző színvonalas munkájáért egy nappal később "Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozat" kitüntetést vett át Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől a Pesti Vigadóban.

Tavaszi Sportkampány

Idén is házhoz hozzuk a sportolást! A mindennapi rutin részének számító tanulás és munka mellett felüdülésül hat beugrani egy jógaórára, aktívan részt venni egy funkcionális köredzésen vagy akár csak kicsit pingpongozni az ismerősökkel. Mozdulj velünk: klubunk munkatársai és edzői március vége és május eleje között 14 helyszínen szervezett programokkal kívánják felhívni az egyetemisták figyelmét a rendszeres sportolás, mozgás fontosságára. A sportnapok programjairól a BEAC FB oldala nyújt részletes útmutatást. Programsorozatunk következő állomásán a Damijanich utcai Kollégium és az Ajtósi Dürer sori Kollégium népét aktivizáljuk!

Vízilabda

(férfiak – Gyarmati Dezső Felnőtt Bajnokság, alsóházi rájátszás) Oázis II. – ELTE-BEAC Vízilabda DSK 9-8 (2-1, 4-4, 2-2, 1-1)

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech