2 3

Téged is vár az ELTE Oriental!

2019. 02. 13.
2 3

Hastánc, mint sport? Az immár kilenc éves ELTE Orientál Hastánccsoport megalakulásakor az első tánccsapat volt a BEAC keretein belül. Azóta szinte minden egyetemi sportrendezvényen biztos pontként, változatos koreográfiákkal szerepelünk a fellépők között. A köztudatban a tánc talán máig is kicsit kilóg az átlagos értelemben vett sport fogalomköréből, a hastánc pedig talán még ennél is inkább […]

Hastánc, mint sport?

Az immár kilenc éves ELTE Orientál Hastánccsoport megalakulásakor az első tánccsapat volt a BEAC keretein belül. Azóta szinte minden egyetemi sportrendezvényen biztos pontként, változatos koreográfiákkal szerepelünk a fellépők között.

A köztudatban a tánc talán máig is kicsit kilóg az átlagos értelemben vett sport fogalomköréből, a hastánc pedig talán még ennél is inkább kakukktojásnak minősül - holott számos pozitív hatással lehet szervezetünkre.

Mit adhat nekünk a hastánc?

Mint minden tánc, a hastánc is remek tartásjavító mozgásforma, hiszen azon kívül, hogy megerősíti a hát és hasizmainkat, a mozdulatok folyamatos gyakorlása közben "belénk ivódik" az alaptartás, így jó eséllyel akkor sem fogunk görnyedten járni, ha nem órán, hanem az utcán vagyunk.

Remek alakformáló eszköz, hiszen szinte minden porcikánkat átmozgatja, és a bonyolultabb mozdulatok gyakorlása önmagában felér egy kimerítő edzéssel.

Javítja az egyensúlyérzéket, a mozgás koordinációt, és a testtudatot. Ha az embernek egyszerre csinál mást a karja a csípője és a mellkasa, és mindehhez féltalpon is mozog követve a zene ritmusát... nos hamar fejlődni kezdenek ezek a tulajdonságai.

Remek stresszoldó, hiszen kiválóan átmozgatja a fejet, nyakat, vállakat, így az egész nap felgyűlt feszültséget is kiadhatjuk magunkból.

Nem mellékesen pedig igen jótékony hatással van az önbizalmunkra is.

Mit adhat neked az ELTE Oriental?

A BEAC keretein belül, fiatalok között, egyetemistabarát módon űzheted ezt a sportot.

Egy vidám, nyitott csapat tagja lehetsz, rengeteg érdekes emberrel ismerkedhetsz meg.

Számos eseményen vehetsz részt, csapatépítőkön, workshopokon, nyári táborokban.

Ha kedved tartja, csatlakozhatsz fellépő csoportunkhoz, akikkel számos egyetemi rendezvényen, és versenyen szerepelünk.

Felléphetsz az éves Keleti Mese Gálaestünkön, továbbá a többi tánccsoporttal közösen szervezet ELTE Táncok Gálaesten.

Nem mellesleg pedig megtanulhatod ennek a gyönyörű táncnak a különböző műfajait.

Február 14-én egy teljesen kezdő csoport indul, az edzéseket csütörtökönként 17:30 és 19:00 között fogjuk tartani az Mérnök utcai Sporttelepen. Ha már táncoltál ezelőtt, akkor pedig várunk szeretettel a középhaladó (szerda 18:00-19:30) illetve a haladó (csütörtök 19:00-20:30) csoportunkba. Keressétek Molnár Ágit és Hertelendy Zsanit az [email protected], vagy facebookon ELTE Oriental Hastánccsoport néven.

A végére még egy gyors lábjegyzet:

"A hastánchoz has is kell!" Igen kell. Szerencsére minden élő embernek van is, máskülönben elég furán néznénk ki. A hastánc viszont egyébiránt egyáltalán nem alkatfüggő, úgyhogy ez a mondat, mint kifogás, erősen nem állja meg a helyét. 🙂 (Zsani, 158 cm, 45 kg)

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech