Ismét vízen a BTK Tanulmányi Hivatala

A BEAC Sportpályázatára rekordszámú, 15 ELTE-s kari szervezeti egység, intézet jelentkezett. A pályázat célja évről-évre, hogy forrást biztosítson az ELTE-s karok, intézetek dolgozói és hallgatói számára közös szabadidős és sportprogramok megszervezésre. Elsőként a BTK Tanulmányi Hivatala rendezte meg a sportnapját az ELTE Vízisporttelepén, melyről Fülöpné Cserhalmi Edina számolt be.

"A hagyományok azért vannak, hogy ápoljuk és megőrizzük őket. Bár a mondat közhelynek tűnhet, az ELTE BTK Tanulmányi Hivatala tartja magát ehhez az alaptételhez, így kitörő örömmel és lelkesedéssel készültünk a május 3-ai sportnapra, melyet az ELTE Vízisporttelepén töltöttünk el.

Hatalmas szerencsénkre az időjárásra idén sem lehetett panasz, a hőmérséklet már kora délelőtt megközelítette a nyári hónapokban szokásosat, így igazi enyhülést hozott, amikor megérkeztünk a Duna-parton található Vízisporttelepre, a Vízisport utca 148. szám alá. A bemelegítésnek is beillő közel 1,5 km-es gyalogtúrát követően nem sokáig lazíthattunk. A hagyományőrzés jegyében a Hivatal vállalkozó szellemű tagjai ismét vízre szálltak - miután megbirkóztunk az igencsak embert próbáló feladattal, a hajó vízre bocsátásával. A BEAC által mellénk rendelt segítőknek köszönhetően természetesen ezzel a feladattal is megbirkóztunk.

Mindnyájan nagyon örültünk annak, hogy az idei évben a sárkányhajó igazi sárkány alakot öltött, sőt mi több, az evezés összehangolásában ezúttal dobszó is segítségünkre volt. Hála a hathatós segítségnek és az összehangoltságnak, idén megdöntöttük a tavaly felállított távolsági rekordunkat és még messzebbre hajóztunk. Még akkor megfogadtuk, hogy következő alkalommal a most felállított rekordunkat próbáljuk meg felülmúlni. A közös evezést követően néhány vállalkozó szellemű kolléga, köztük fáradhatatlan informatikusunk, az egy-, illetve kétszemélyes kajakot és kenut is kipróbálta.

Természetesen az idei évben is éltünk a bográcsozás lehetőségével és a megkezdett tradíciónak megfelelően a sportolás végeztével nekiláttunk a paprikás krumpli elkészítéséhez. A tartalmas ebédet rövid szieszta követte, majd a nap lezárásaként rövid sétát tettünk a Duna-parton.

Remek volt az időjárás, a csapatépítő sárkányhajózást nagyon élveztük és az ebéd is különösen finomra sikerült. Mindent egybevéve ismét egy felejthetetlen napot tölthettünk el a Vízisporttelepen. Mindannyian nagyon hálásak vagyunk a BEAC csapatának a remek lehetőségért és a kiváló szervezésért, és szívből reméljük, hogy mihamarabb visszatérhetünk."