IMG 20180506 125119

Fiziqsok a pályán - focitorna a BEAC Sportpályázat támogatásával

2018. 05. 15.
IMG 20180506 125119

A BEAC Sportpályázatának köszönhetően idén tavasszal már tizedik alkalommal került megrendezésre a Fiziqs Foci, az ELTE TTK Fizikai Intézetének egész napos focikupája

A BEAC Sportpályázatának köszönhetően idén tavasszal már tizedik alkalommal került megrendezésre a Fiziqs Foci, az ELTE TTK Fizikai Intézetének egész napos focikupája, ami már hagyománnyá nőtte ki magát az ELTE fizikusai között. Az eseményről Rácz Gergely, a torna szervezője számolt be:

"Helyszínül, korábbiakhoz hasonlóan, ezúttal is a Kőrösi Csoma Sándor Kollégium műfüves pályája szolgált. A szokásokat tartva, idén is egy hétvégi napra szerveztük a focit, ezúttal egy vasárnapra, május 6-ra esett a választás. Egész nap szép fociidőt kaptunk, 30 °C körüli hőmérséklettel és napsütéssel.

A kupára szokás szerint csapatban és magányos farkasként is lehetett nevezni, a nevezési határidőig végül hét csapat és egy magányos farkas nevezés érkezett be. A csapatok közül végül egy nem tudott eljönni, így hat csapattal vágtunk neki a kupának. Külön öröm, hogy az oktatói és hallgatói csapatok mellett két korábbi, már végzett hallgatókból álló csapat is nevezett a versenybe.

A korábbi évekhez hasonlóan, idén is délelőtt 10 órára hirdettük meg a kezdést, hogy a vasárnap esti vacsorára mindenki kényelmesen hazaérhessen, az anyák napi köszöntésekről már nem is beszélve. A torna idejére büfével is készültünk, ahol a megszomjazók fröccsel és ásványvízzel a folyadékveszteséget, zsíros kenyérrel pedig az elveszett energiát tudták pótolni.

A hat csapattal végül körmérkőzéses rendszerben vágtunk neki a kupának. A mérkőzések végig szoros eredményeket hoztak, azonban az oktatók Majd később nevű csapata végig magabiztosan menetelt a végső diadal felé. Nem is csoda, hiszen idén is esélyesként (az őszi kupa bajnokaként) tértek vissza a KCSSK műfüves pályájára. Mindössze egy mérkőzésen, a BálnaHUNters csapatának sikerült megszorongatnia őket, egy 1-1-es döntetlen során.

Az utolsó forduló előtt már világossá vált, hogy az oktatói csapatot idén tavasszal nem lehet megfogni, és végül 13 pontot gyűjtve, magabiztosan húzták be a győzelmet. Második helyen a Grundválogatott csapata végzett, 12 ponttal, harmadik helyen a BálnaHUNters csapata végzett, 8 ponttal. A gólkirályi címért vívott versenyben is kiélezett volt a helyzet. Egy utolsó fordulós nagy hajrának köszönhetően Bajnok Dénes behozta lemaradását, így végül holtversenyben, Cynolter Gáborral közösen kapták a torna gólkirályi címét, 9-9 találatot szerezve.

Sikeresen zárult a fociünnep, sok-sok érdeklődővel és résztvevővel, remek volt végig a hangulat.

Köszönjük a BEAC-nak, hogy a pályázat keretében idén tavasszal is megvalósulhatott szeretett kupánk!"

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech