ELTE ÁJK Mentorprogram családi sportnap – a BEAC sportpályázat támogatásával

Június 22-én egy szép, napsütéses szombati napon az ELTE ÁJK Mentorprogramja szervezett családi sportnapot az ELTE Vízisporttelepén a BEAC Sportpályázatának támogatásával. Az eseményről Inzelt Éva, egyetemi adjunktus számolt be.

"A sportnappal a célunk az oktatómentorok és az ELTE ÁJK oktatói közösségének összekovácsolása, outdoor csapatépítés volt. A programon mintegy 14 mentor, valamint 11 gyermek vett részt. Reggel 10 órakor gyülekeztünk a sporttelepen, majd a bográcsozás előkészítése zajlott, ami mennyei paprikás krumpli volt. Az idei évben kiemelt hangsúlyt helyeztünk a zero waste szemléletnek, így a hagyma és a krumpli héját külön edénybe gyűjtöttük és egyik oktatómentornak hála ment a komposztba. Ezután kajakokba és kenukba pattant a csapat egy része és kisebb-nagyobb távolságot eveztek a Duna ezen csendes kis ágán.

A paprikás krumpli elfogyasztása után indult a Sárkányhajózás, ahol kicsik és nagyok is lapátot ragadtak és húzták teljes erejükből, aminek hála csak úgy siklott a hajó. Sok kedves és buzdító szót kaptunk a partról.

Délután egy kis focival, társasjátékkal és beszélgetéssel ütöttük el az időt. A dobble volt a gyerekek között az egyik legnépszerűbb játék.

Az ELTE ÁJK oktatói mentorprogram célja az első éves hallgatók egyetemi integrációjának segítése. A mentorprogram keretében aktívan részt veszünk az Orientációs Napok szervezésében és lebonyolításában, ahol a gólyák először találkoznak a csoportjukkal és a szakmával; a tanév során olyan foglalkozásokat tartunk, mely segítségükre lehet a tanulmányaik során, így tanulásmódszertani, írásmódszertani, time-management képzéseket, illetve a féléves vizsgák közeledtével vizsgafelkészítőket szervezünk; folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a csoporttal, egyéni beszélgetéseket szervezünk, amelynek keretében igyekszünk az egyéni problémákat felmérni, azokra megoldást találni; mindemellett olyan programokat szervezünk, amelyek segítenek az elsőéveseknek abban, hogy reális képet kapjanak a jogászi, kriminológusi, politológusi szakmáról, a társadalomban betöltött szerepéről és felelősségéről.

A sportnap hozománya, hogy részletesen tudtunk arról beszélni, hogy szeretnénk a gólya és az ÁJK valamennyi hallgatója esetében szélesebb körben terjeszteni és felhívni a figyelmet a klímaváltozás és a környezetvédelem fontosságára.

Reméljük lesz lehetőségünk jövőre is visszatérni!"