A Siófoki Tango Libre Nyári Táborban jártak táncosaink

Az ELTE Argentin tangó táncosai és oktatói a június 21-24-i hétvégét a Balatonon töltötték a nyár egyik legnagyobb tangós eseményén, a Tango Libre Nyári Táborban. A hétvége során a szintén fiatal táncosokból álló Hello Tango csoporttal közösen részt vettek tangó férfi- és női technika, milonga, vals és zeneiség órákon.

A táncosoknak lehetőségük volt az órákat szintek szerint választani, hiszen a táborban párhuzamosan voltak kezdő és középhaladó kurzusok. A táborban az idei, Londonban rendezett világbajnoki selejtező győztesei Szeghalmi Endre és Serbán Andi, valamint a számos egyéb táncban is remekelő Kocsis Zoli és Glotz Marcsi tanítottak.

Bár az idő hűvös volt - így az úszás és strandolás elmaradt - táncosaink forró ölelésekben és táncokban részesültek a milongákon, vagyis az argentin tangós táncházakban, valamint a délutáni cafék során. Mindemellett péntek este tangósaink megmérették magukat egy játékos Jack and Jill táncversenyen is, ahol sorsolás szerint kaptak partnereket. A versenyt nehezítette, hogy a tangós zenei részletek mellett rocky, pop és latin zenére is kellett improvizálniuk. A kurzusokon kívül sor került közös csapatépítésre, kellemes beszélgetésekre, Balaton-parti sétákra is.

A hétvégén az ELTE-sek nagyon jól érezték magukat, sokat tanultak és tapasztaltak. A csapatból sokak csak fél éve táncoltak, és még nem is voltak korábban sok milongán, illetve néhány haladóbb táncosunknak is ez volt az első fesztiválos, táboros élménye. Mindannyian nagyon megszerették ezt a világot, azóta is tangós zenéket hallgatnak, és várják a következő táncos eseményeket.

Hallgatóink írták:

Eddig is imádtam a tangót, milongákat, de igazán most szerettem bele, és ezt az emléket hosszú évekre megőrzöm, egy meghatározó pont az életemben! <3”.

„Sosem fogjuk elfelejteni, ahogy Endre átadta nekünk a szinkópa felismerésének és kihangsúlyozásának művészetét, ahogy azt sem, hogy az igazán szenvedélyes tánc parkettatöréssel jár.”