401

Világbajnokkal és Universiade-győztes is jön a XXVI. 5vös 5km-re!

2014. 04. 30.
401

Május 5-én az újdonsült triatlon világbajnok Kovács Zsófia és az Universiade-győztes gyorskorcsolyázó Burján Csaba részvételével rajtol el az ELTE TTK HÖK legsportosabb rendezvénye. Már lehet előnevezni!

Tudtodon kívül egy kurzusra jársz a Trentóban rendezett téli Universiade-n a gyorskorcsolyaváltó húzóembereként aranyérmet szerző Burján Csabával, de a négy fal közül kirobbanva örömmel együtt futnál vele? Szívesen összeismerkednél az ELTE újdonsült világbajnokával, Kovács Zsófiával, aki másfél éve 5vös 5km-t nyert, míg két hete a brazíliai Triatlon Egyetemi Világbajnokság teljes mezőnye a hátát nézte? Indítsd öt kilométerrel a heted május 5-én és a XXVI. 5vös 5km programjain belül erre is lehetőséged nyílik, ugyanis a fent említett sztárvendégek megmutatják, hogy a futópályán és a kerekasztal mögött sem partra vetett halként vergődnek.

26. 5vös 5km plakátA negyedszázadosi rangot elérő futóverseny szervezői a rekordlétszámot hozó jubileum után a verseny főszervezői még magasabb tették a lécet. Az egyik legsokoldalúbb egyetemi tömegsport-rendezvényen változatos programok színe-java várja a mozgásra vágyókat. Tavaly tavasszal hagyományteremtő szándékkal indult útjára az 5vös 5km testvérrendezvénye, az ELTE Campus Tájfutó Verseny, amelyre ezúttal április 29-én délután kerül sor. A Lágymányosi Campust és környékét "felderítő" pontbegyűjtő parkversenyre való nevezési díjat - ELTE polgárok számára díjtalan, a többik számára jelképes 200 Ft - ezúttal is beszámoljuk az 5vös 5km-re leadott nevezésbe.

Május 5-én kora délután bemelegítő program gyanánt együtt rophatod barátaiddal a FanInfo gólyatáborokban oly népszerű konzolos táncversenyén, majd ezt követően lenyűgöző ELTE-BEAC-os vonatkozású produkciókra kerül sor az 5vös5 színpadján - többek között a nemzetközi szinten egyre nagyobb hírnevet szerző ELTE Cheerleader lányainak előadásában. Sőt, a Kovácsik Rita vezette hölgykoszorú a szervezőcsapat néhány tagjával kiegészülve egy kellemes, igazán lelkesítő meglepetéssel is készül számotokra!

Diákigazolványért cserébe ismét kipróbálhatjátok a Nike futóbusz legújabb termékeit, de a Pulay „Energiabomba” Szilvi vezette aerobicos, zenés bemelegítést sem érdemes kihagyni. A SportPont Program pontgyűjtő akciójának egyik fő állomásaként a 18 éven aluli korosztályt is szeretnénk megmozgatni, ezért 2013 tavaszától a Legsportosabb Gimnáziumnak, Középiskolának szánt kupa is gazdára talál.

A középiskolásoktól kezdve a seniorokig minden kategóriát bevonó futás végeztével is megéri a helyszínen maradni. Az eredményhirdetést szendvicsbe fogó attrakciók idén sem maradnak el: előbb egy kerekasztal beszélgetés következik a sztárvendégekkel, majd a nap csattanójaként minden szempár a tombolahúzásra szegeződik, amelynek fődíja egy, az illusztris személyek által aláírt ereklye.

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a XXVI. 5vös 5km futóverseny fővédnöke az ELTE Rektora és az MRK elnöke, dr. Mezey Barna, továbbá a BEAC elnöke, dr. Karácsony András, míg az ELTE Természettudományi Karának dékánja, dr. Surján Péter védnöki feladatokat lát el a tavaszi futóversenyen. A hagyományokhoz hűen 5 óra 5 perckor rajtoló versenyt ünnepélyes megnyitó indítja útjára: a beszédet az ELTE TTK oktatási dékányhelyettes, dr. Horváth Erzsébet tartja meg. Védnöki feladatkört lát el a tavaly ősszel veletek futó dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár, aki a versenyt követően a díjátadásnál is fontos szerepet tölt be.

Az 5vös 5km hivatalos honlapja:5vös 5

Az 5vös 5km hivatalos facebook-eseménye: XXVI. 5vös 5km.

Az 5vös 5km facebook-oldala: ELTE 5vös 5km

Futócipőket izzítsátok, hatalmas élmény vár Rátok!

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech